A kormány éjszakára akarja halasztani a kultúratörvény vitáját – A DK arra kéri az ellenzéki pártokat, akadályozzák meg ezt közösen

Vastag a narancsbőr.

Kedden tart vitát az Országgyűlés arról a fideszes törvénymódosításról, amellyel a kormány a kultúra, kiváltképp a színházak szabadságát akarja megcsorbítani.

A holnapi napirendet a Fidesz szándékosan telerakta más ügyekkel, sőt új pontként egy NATO-csúcsról való beszámolót is holnapra tett, hogy a színházak szabadságáról szóló vitát minél későbbre, lehetőleg estére vagy éjszakára halassza – hívja fel a figyelmet közleményében a DK.

Hozzáteszik: „jól ismerjük már ezt, ugyanezt csinálták a rabszolgatörvénnyel is.”

„A Demokratikus Koalíció arra kér minden ellenzéki pártot és képviselőt, hogy közösen akadályozzuk meg a színházakról szóló vita estére halasztását!

A DK képviselői ezért a holnapi ülésnapon csak az utolsó napirendi pontként szereplő, színházakat érintő vitánál fognak felszólalni, az előtte lévő más témákban nem – hogy ezzel is előrébb hozzuk a kultúra szabadságáról szóló vitát.

Arra kérünk minden ellenzéki pártot, hogy képviselőik is tegyék ugyanezt, akadályozzuk meg közösen, hogy a Fidesz az éj leple alatt zavarja le a gyalázatos törvénymódosításáról szóló vitát!”

– áll a DK közleményében, melyet Gréczy Zsolt jegyez.

(dkp.hu)

Valódi Hírek