Friss: Átírják a törvényt, hogy Rácz Zsófiából diploma nélkül is helyettes államtitkár lehessen

Személyre szabott jogalkotás.

Beszámoltunk róla, hogy egy 22 éves egyetemista lányt, bizonyos Rácz Zsófiát nevezte ki ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárrá Novák Katalin szerdán.

Megírtuk azt is, hogy Lattmann Tamás nemzetközi jogász szerint mindez törvénytelenül történhetett, hiszen Rácz Zsófia nem rendelkezik a 2018. évi CXXV. törvényben meghatározott végzettséggel a pozíció betöltéséhez.

A 24.hu most kormányzati körökből úgy értesült, hogy Rácz Zsófia kinevezése érdekében módosítják az államtitkárok kinevezésének szabályait.

A lap úgy tudja: a kormány szándéka, hogy akár a diplomaszerzéshez szükséges életkornál fiatalabbak is kinevezhetők legyenek helyettes államtitkári tisztségre.

A törvény a módosítás után azt tartalmazhatja majd, hogy a posztra diplomás vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező személy kerülhet.

Rácz Zsófiára állítólag egy New York-i konferencián figyelt fel Novák Katalin, a lány ugyanis fél évet ösztöndíjjal az USA-ban töltött.

Korábban a fideszes Alapjogokért Központ „elemzője” volt, hazatérése óta pedig a HírTV egyik beszélgetős műsorának állandó vendége, címlapképünk is onnan származik.

(Nyugati Fény / 24.hu)

Valódi Hírek