Törvényt módosítana a DK, hogy a bukott polgármesterek ne kapjanak sokmilliós lelépőpénzeket (+videó)

Kisebb vagyonnal távoztak a pofátlan fideszes városvezetők.

Milliókkal rövidítik meg az önkormányzatokat azok a bukott fideszes polgármesterek, akik sok éves, állítólag ki nem vett szabadságokat váltanak ki pénzzel.

Ezt ma a legtöbb ember nem teheti meg, hiszen a szabadságokat nem lehet éveken át gyűjtögetni, majd évek múlva benyújtani a számlát, ez ma csak a bukott fideszes polgármesterek kiváltsága – hívta fel a figyelmet hétfői sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt.

A DK-s politikus emlékeztetett: fejenként

3 millió forint fölötti

lelépőpénzt vett fel ezzel a módszerrel Nagy Gábor Tamás I. kerületi, Láng Zsolt II. kerületi, Bús Balázs III. kerületi, Wintermantel Zsolt IV. kerületi, Hassay Zsófia VI. kerületi, Vattamány Zsolt VII. kerületi, vagy Bácskai János IX. kerületi bukott fideszes polgármesterek.

De ez csak néhány példa, a jelenség országos szintű – tette hozzá.

Az ellenzéki politikus ezért bejelentette: a Demokratikus Koalíció módosító javaslatot nyújt be a közszolgálati tisztviselőkről szó törvényhez.

Azt szeretnék elérni, hogy a polgármesterek elveszítsék azt a szabadságot, amit a következő év március 31-ig nem vesznek ki.

A DK azt szeretné, hogy a polgármesterekre is ugyanazok a szabályok vonatkozzanak, mint bármely más állampolgárra – indokolta a törvénymódosítási kezdeményezést Gréczy Zsolt.

Videó:

Törvényjavaslatot nyújtunk be!A DK-s polgármesterek, többek között Dr. László Imre újbudai, Niedermüller Péter erzsébetvárosi és Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármesterek kérésére törvénymódosítást nyújtunk be azért, hogy a polgármesterek elveszítsék azt a szabadságot, amit a következő év március 31-ig nem vesznek ki. Vége az éveken át gyűjtögetett, majd milliókra beváltott szabadságoknak! Oszd meg Gréczy Zsolt sajtóttájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2019. december 2., hétfő

.

Valódi Hírek