Jogerős: Bayer Zsolt elvesztette a pert a piszkos lakásügyeit feltáró portállal szemben

Bagóért kapott lakást a budai Várban, és még neki állt feljebb.

Elutasította a bíróság Bayer Zsolt fideszes publicista és polgárháborús uszító helyreigazítási kérelmét a 24.hu-val szemben – adta hírül az érintett portál csütörtökön.

Bayerről még tavaly áprilisban írták meg, hogy röhejes összegért,

32 ezer forintért

bérel egy 48 négyzetméteres önkormányzati lakást a budai Várban.

Bayer helyreigazítási kérelme szerint ezt a valós tényt a portál abban a hamis színben tüntette fel, mintha a lakásbérlet összefüggésben állna politikai hovatartozásával, és a bérleti díjat politikai kapcsolatainak köszönhetően állapították volna meg.

A helyreigazítási kérelem valójában megismételte azt a tényt, hogy Bayer lakáscsere útján jutott az önkormányzati lakáshoz, és azért az önkormányzat szabályai szerint költségelvű bérleti díjat fizet.

Arra nem tért ki a kérelem, hogy – mint a 24.hu kiderítette – a csere alapjául szolgáló pilisszentkereszti házat két hónap elteltével visszaszerezte a Bayer-család.

Ezt a fideszes publicista előbb letagadta, majd elismerte a portál kamerái előtt.

A Fővárosi Törvényszék megállapította: a felperes sem állította azt, hogy a 24.hu cikke valótlan tényeket közölne.

Tény, hogy Bayer Zsolt 31 737 forintos költségelvű lakbért fizet, az pedig, hogy ez meglehetősen alacsony összeg, olyan véleménynyilvánításnak minősül, ami miatt helyreigazításnak nem lehet helye.

A bíróság szerint a költségelvű lakbér összehasonlítása a jóval magasabb, piaci alapon számolt lakbérekkel nem tünteti fel a valóságot hamis színben.

A bíróság hangsúlyozta, hogy az önkormányzati lakások bérleti díja közügy, ha pedig egy közszereplő bármilyen módon a közpénzekkel kapcsolatba kerül, az közérdeklődésre tart számot.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek