Iskolás korú gyerekeket vitt a Fidesz a Városháza elé, hogy a stadion mellett tüntessenek

A DK vizsgálatot indít a gyomorforgató orbáni húzás miatt.

Szerda reggel több tucatnyi iskolás korú fiatalt szállítottak szervezetten, kisbuszokkal a Városháza elé, hogy velük gyakoroljanak nyomást a Fővárosi Közgyűlés munkájára, és kierőszakolják az atlétikai stadion megépítését.

A Városházán ugyanis ma döntenek arról, támogatja-e Budapest vezetése a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését és a hozzá kapcsolódó stadionépítést.

A DK szerint felháborító, hogy gyerekeket használt fel a Fidesz az atlétikai stadion melletti kampányra – írja közleményében a legnagyobb ellenzéki párt.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közölte:

„több sportegyesület fiatal sportolói is megjelentek a Városházánál a Fővárosi Közgyűlés előtt, a kivezényelt gyerekeken VEDAC Veszprém, Dobó SE és MTK Atlétika szakosztály feliratú ruházat volt látható.

A náluk lévő táblák tanúsága szerint azért szerettek volna nyomást helyezni a közgyűlésre, hogy Budapest atlétikai vb-t rendezzen.

Jól ismerjük már ezt: a Fidesz sportolót, gyereket, bárkit gátlástalanul felhasznál a kampánycéljaihoz.

A Főváros sportért is felelős főpolgármester-helyetteseként ki fogom vizsgálni, hogy ki a felelős a sportklubok gyerekeinek kivezényléséért, és ki utasította a klubokat arra, hogy kampányterméknek használják a náluk sportoló gyerekeket.

A Demokratikus Koalíció szerint morálisan és politikailag is vállalhatatlan a Fidesz politikai ped0fíliája, aminek semmi keresnivalója nincs egy szabad Budapesten.”

– zárul Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes közleménye.

(dkp.hu)

Valódi Hírek