A Tiborcz-fiú bagóért megvett egy kastélyt, most 1,4 milliárd közpénzből felújítják (+fotók)

Feszítik a húrt a „saját lábon állók”.

Tényfeltáró cikket közölt hétfőn a 24.hu arról, hogy Orbán Viktor családi és üzleti köre hogyan maximalizálja a profitját a kastélybizniszben.

A módszer lényege, hogy a leromlott állapotú ingatlanra minél több állami ingyenpénzt tudjanak felvenni úgy, hogy az ebből fizetett munkákat is ugyanez az üzleti kör végezhesse.

A bodajki Hochburg-Lamberg kastélyt még 2016-ban szerezte meg Tiborcz István ingatlanos cége, a BDPST Zrt, felszámolásból, mindössze

29 millió (!) forintért.

A bodajki Hochburg-Lamberg kastély / fotó: Google

Az ingatlant aztán továbbadták Tiborcz üzlettársa, Paár Attila cégének, a WHB Vagyonkezelő Kft.-nek, akik aztán a Paár egyik üzletfele által birtokolt Excidit Befektetési Kft.-nek adta el azt.

A WHB így egyből pályázhatott a kastély tulajdonosa által kiírt, összesen 3 milliárd forint értékű felújítási projektre, amiből a 24.hu szerint

1,4 milliárdot

az az állami Magyar Turisztikai Ügynökség áll, amelyben – mit ad Isten – nagy befolyása van Orbán Ráhelnek, Tiborcz István feleségének.

A felújítás során vadászati kiállítótermet is kialakítanak az épületben.

A bodajki Hochburg-Lamberg kastély / fotó: mapio.net

A történetet a portál úgy foglalta össze:

“Nagyon leegyszerűsítve úgy tűnik, hogy a kastélyt, illetve azt azt tulajdonló céget egy Tiborcz István körül kibontakozó céghálóban tologatták úgy, hogy a közpénzes segítség végül a körön belül maradjon.”

További részletek és magyarázó ábra a 24.hu cikkében, >>ERRE<<.

Valódi Hírek