Most jelentették be: Újabb ismert arc csatlakozott a DK-hoz (+videó)

Tovább bővült a legnagyobb ellenzéki párt.

Szerdán délben, sajtótájékoztatón jelentette be a Demokratikus Koalíció elnöke, hogy mostantól szakértőként segíti a DK munkáját a neves közgazdász: Dávid Ferenc, aki 12 éven keresztül volt a Vállalkozások és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára.

Gyurcsány Ferenc elmondta: az októberi választás megnyitotta annak a reális lehetőségét, hogy egy másik ország legyen a hazánkból.

Hozzátette: nagy felelősség, hogy már az ellenzéki időszakban szakszerű kritikáját és alternatíváját kell felmutatni mindannak, amit a kormány csinál. Ezért arra tettek erőfeszítéseket, hogy minél többet csatlakozzanak a magyar közélet legaktívabb részéhez, a demokratikus ellenzékhez.

Gyurcsány elmondta: ez a folyamat nem most kezdődött és nem is most zárul le.

(Mint azt mi is megírtuk: az elmúlt időszakban csatlakozott a DK-oz Dr. Komáromi Zoltán, Trippon Norbert és Kálmán Olga is)

Dávid Ferenc a sajtótájékoztatón elmondta: Demján Sándor halála után távozott egykori munkahelyétől, egy évig „magányos szamurájként” írt, előadott, szerepelt, ami hasznos volt, de hatékony nem: ahhoz csapatra van szükség, most pedig a DK-nak köszönhetően intézményes hátteret kap maga mögé.

Dávid Ferenc elmondta: a DK szakértőjeként a munkaügyi területre fog koncentrálni: Munka Törvénykönyve, foglalkoztatási törvény, sztrájktörvény, munkaügyi ellenőrzés, munkavédelem.

Hozzátette: segíteni fogja a DK benyújtandó törvényjavaslatainak előkészítését, a DK 2022-es programja munkaügyi fejezetének elkészítését, emellett szenvedélyének érzi a társadalmi párbeszéd újraélesztését.

Itt a videó a bejelentésről:

Sajtótájékoztató Dávid Ferenccel

Sajtótájékoztatón jelentem be, hogy Dávid Ferenc, a Vállalkozások és Munkáltatók Szövetségének korábbi főtitkára ezentúl a Demokratikus Koalíciót erősíti. Oszd meg és kövesd élőben az eseményt!

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2019. november 20., szerda

.

Valódi Hírek