Leszavazta a Fidesz az izomsorvadásban szenvedő gyermekek megsegítését (+videó)

Gyalázat.

Az elmúlt hónapokban egyre több szó esik a gerincvelői izomsorvadásban (SMA-1) szenvedő gyermekek sorsáról, miután nagy nyilvánosságot kapott a Zente nevű kisfiú esete, akinek végül magánadakozásból gyűjtötték össze az életmentő gyógyszerre valót a magyar adófizetők.

Az ügyet elsőként a Demokratikus Koalíció két képviselője, Dr. László Imre és Gréczy Zsolt vitte a Parlament elé még idén áprilisban.

Módosító indítványukban egyetlen stadion árának töredékével, évi 4 milliárd forinttal szerették volna emelni a ritka betegségben szenvedők gyógyítására szánt költségeket.

A fideszesek azonban leszavazták a DK-s képviselők módosító javaslatát, amelyben a kormány turisztikai célirányzatából csoportosították volna át a pénzt az izomsorvadásos gyermekek gyógyszer-támogatására.

Dr. László Imrének akkor egy komoly csörtéje is kialakult Rétvári Bencével, amelyet >>ITT TUDSZ<< megnézni.

Az ügyet most a Jobbik vitte újra a Parlament elé: ők egy alapot hoznának létre a ritka betegségben szenvedők, így az SMA-s gyerekek megsegítésére is.

Az alapba adó-egyszázalékok és egyéb adományok érkeznének vállalkozások és magánszemélyek részéről, a harmadik lábat pedig a kormányzati hozzájárulások alkotnák, hasonlóan a vörösiszap-katasztrófa után létrehozott alaphoz.

A külföldi példák nyomán kidolgozott javaslatot először múlt héten a bizottságban szavazták le a fideszes képviselők, tegnap pedig a Jobbik külön napirendre kérette a javaslatot, amelyre nemmel szavaztak a Fidesz képviselői.

Az ellenzék egységesen az igen mellett voksolt. Így alakultak a szavazati arányok:

A napirendre vételről hétfőn vitáztak a Parlamentben, egyetlen kormánypárti képviselő sem szólt hozzá a témához, így csak ellenzéki felszólalásokból állt a „vita”:

.

(mérce.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek