A Momentum nekirongyolt a DK-nak, amiért Dr. Czeglédy Csabával dolgoztatnak két kerületben – Visszaüzentek Gyurcsányék

Fekete-Győrék szerint Czeglédy megbízása „nem szolgálja a közbizalom helyreállítását”. Gyurcsányék válaszul megkérték a Momentumot, hogy ne ássanak árkokat, és vigyázzanak egymásra.

A pereket évek óta tucatjával nyerő baloldali sikerügyvéd, Dr. Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával kötött szerződést két DK-s vezetésű önkormányzat.

A VII. és a XI. kerület vezetése is arra kérte a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodát, hogy az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítását és sajtóperes ügyeit is ők lássák el.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere az Indexnek úgy nyilatkozott:

„Természetesnek tartom, hogy az ügyvéd, a jogi képviselő egy bizalmi pozíció, éppen ezért én is azokkal szerződöm, akikben meg tudok bízni mind a szakmai kompetencia, mind pedig a képviselet szempontjából.”

A Dr. Czeglédy Csabával kötött megbízás miatt tiltakozó közleményt adott ki a Momentum.

Fekete-Győr Andrásék szerint

„Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával.”

A Momentum elhatárolódását a Facebookon megosztotta Orosz Anna, a párt XI. kerületi képviselője is.

Ez alá kommentelt be Czeglédy, aki azt írta:

Dr. Czeglédy Csaba

„Kedves Anna, azért ez rendkívül elhamarkodott álláspont kialakítás, főleg, mivel kerestelek Benneteket az elmúlt napokban, és meg is ígértétek, hogy leülünk egyeztetni.

Az erzsébetvárosi alpolgármesterrel (Momentum) pedig személyesen is találkoztam, egy rossz szót sem szólt, pedig lett volna rá lehetősége.

Amire Te utalsz eljárás, az 2000-ben indult, az elsőfokú döntés 2002 tavaszán a két forduló között született azzal, hogy megtérítésére került az eljárással érintett összeg. Majd 2006 őszén is megválasztottak képviselőnek a szombathelyiek, ahogyan most is tették október 13-án. 43 évesen 21 éve vagyok a frontvonalban.

Sok pofont adtam, kaptam is, de a becsületemet, az elkötelezettségemet soha nem kérdőjelezte meg senki. Pontosan tudom, mit jelent egy önkormányzatot szolgálni, így tudom, mit jelent jogászként dolgozni az Újbudán és Erzsébetvárosban élő emberekért.”

Az ügyben megszólalt a Demokratikus Koalíció is.

A párt által kiadott közleményben az áll:

„Arra bátorítjuk a Momentumot, hogy támogassa az elszámoltatást

Meglepve értesültünk arról, hogy a Momentum közleményben támadta meg, hogy Czeglédy Csaba ügyvédi irodája segítsen a korrupciós ügyek feltárásában Újbudán és Erzsébetvárosban.

Czeglédy az Orbán-rendszer egyik áldozata, aki eddig több, mint száz pert nyert meg a Fidesz, a Fidesz lakájmédiája és kormánypárti politikusok ellen. Czeglédy munkáját október 13-án a szombathelyi polgárok egyéni mandátum-győzelemmel ismerték el.

A Momentum Mozgalomnak is értenie kell, hogy szükség van az ellenzéki pártok közötti belső szolidaritásra. Mi korábban is kiálltunk a Momentum mellett.

Kiálltunk mellettük, amikor több százmilliós költségvetési csalással vádolta meg őket a NAV, vagy amikor nyakatekert és átlátszó indokkal függesztette fel állami támogatásukat az ÁSZ.

És kiálltunk mellettük akkor is, mikor elnöküket, Fekete-Győr Andrást az állampárt a Kossuth téri tüntetések után vandalizmussal vádolta.

Még akkor sem gondoltuk úgy, hogy fenntartásainkat kellene hangoztatnunk velük szemben, miután a pártjuknál számítógépeket foglaltak és házkutatást tartottak. Vigyázzunk egymásra!

Az Orbán-rendszer felelőseinek számonkérése az ellenzék közös érdeke, többek között erre kaptunk bizalmat az önkormányzati választáson. Ehhez olyan elszánt és tapasztalt jogászokra is szükség van, mint a Fidesz egyik fő ellenfele, Czeglédy Csaba. Mi büszkék vagyunk arra, hogy elvállalta a megbízatást.

Arra bátorítjuk a Momentumot, hogy ne hátráljon meg, ne árkokat próbáljon ásni ellenzéki pártok és politikusok között, hanem támogassa az elszámoltatást.”

Valódi Hírek