Meghalt Karinthy Márton

A neves színigazgató 70 éves volt.

“Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy életének 71. évében elhunyt Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgató, színházrendező, író, a Karinthy Színház és ennek elődje, a Hököm Színpad, alapító igazgatója, Karinthy Ferenc író fia, Karinthy Frigyes író unokája”

– közölte szerda délután a Karinthy Színház.

A közlemény szerint Karinthy Márton úgy rendelkezett, hogy lánya, Karinthy Vera és két közeli munkatársa viszi tovább a Karinthy Színházat, mely ezután is folytatni kívánja a Karinthy Márton által megalapozott szellemiségű, polgári, szórakoztató színházat.

fotó: Népszava

Karinthy Márton a mai és a 20. századi magyar színházi színtér fontos rendezője volt, 1973–1975 között a Békéscsabai Jókai Színház, 1975–1977 között a Pécsi Nemzeti Színház, 1977–1980 között a Thália Színház, 1980–1982 között a Népszínház rendezője volt, 1978–1980 között a Gorsiumi Nyári Játékok vezetőjeként is dolgozott.

Részt vett a Reflektor Színpad és a Játékszín létrehozásában. Rendszeresen dolgozott tévérendezőként is.

2003-ban megjelent könyve, az Ördöggörcs szintén nagy sikert aratott.

A XI. kerület polgármestere, Dr. László Imre közölte:

“Nemcsak egy művészdinasztia kimagasló tehetségű alkotójaként, de a kerület iránt elkötelezett emberként, fáradhatatlan szervezőként is meg fogjuk őrizni emlékét.

Karinthy Mártont a XI. kerület saját halottjának tekinti.”

Elhunyt Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgató, író és rendező, az egyetlen budai kőszínház vezetője, a magyar…

Közzétette: Dr. László Imre – 2019. november 6., szerda

Nyugodjon békében!