Kipakolt az MTVA mocskos módszereiről egy riporter, most hatalmas perrel fenyegetik

Balogh Krisztina parádés válaszlevelet küldött a közmédia fenyegetőzésére.

Az MTVA ügyvédein keresztül arra szólította fel Balogh Krisztinát, a „közmédia” egykori riporterét, hogy

„az MTVA mint jogi személy személyiségi jogait sértő magatartását hagyja abba, illetve magánlevélben, sajnálkozását kifejezve kérjen bocsánatot az MTVA-tól. A magánlevélben járuljon hozzá, hogy az MTVA levelét nyilvánosságra hozhatja.”

Ha ez nem történik meg, akkor a közmédia vezetése perbe fogja egykori munkatársát.

Balogh Krisztina 2016 augusztusában, 23 évesen került az M1 hírcsatornához, és 2018 végéig dolgozott riporterként.

A 2018. decemberi, a közmédia székházában történt erőszakos eseményeket követően döntött úgy, hogy távozik a csatornától.

Idén augusztusban adott interjút a 444-nek, amelyben részletesen beszélt arról, hogy

  • a közmédia egyes szerkesztői a szájukba adják a politikai riportereknek a kérdéseket,
  • elvárás, hogy a baloldali politikusokat nevetséges színben tüntessék fel,
  • nyílt titok, hogy a kommunikációs államtitkárságról küldik meg a használandó szövegpaneleket,
  • még a kulturális műsorok szerkesztése során is azt várták tőle, hogy migránsozzon,
  • és az életmód típusú blokkokban sem szólalhattak meg a kormánnyal kritikus közéleti szereplők.

Balogh Krisztina

Az MTVA szerint Balogh nyilatkozata hátrányos helyzetben tünteti fel a szervezetet.

Balogh Krisztina úgy döntött, hogy nem magánlevélben reagál a közmédia által küldött felkérésre, ezért egy nyílt válaszlevelet írt, melyet a 444.hu-n tett közzé:

„Mélyen tisztelt Papp Dániel Vezérigazgató Úr!

Sajnálom, ha bármilyen módon azt a látszatot keltettem, hogy az M1 esetében nem egy objektív, pártatlan, kiegyensúlyozott hírcsatornáról van szó, hanem a kormányzó Fidesz-KDNP kampányeszközéről.

Valójában be kell látnom, hogy ez a sugallat hamis, szemben az MTVA teljesen tényalapú tájékoztatásával, ezért elismeréssel kell adóznom kollégáim fáradhatatlan oknyomozó tevékenységéért, amellyel részletesen bemutatták és felgöngyölítették az olyan korrupciógyanús történeteket, mint a trafikmutyi, a Microsoft-botrány vagy az Elios-ügy.

A közszolgálatiság mércéje szerint feltárták azt is, hogy miből gazdagodott meg hirtelen a miniszterelnök egykori gázszerelője, Mészáros Lőrinc, vagy veje, Tiborcz István.

Örömmel láttam, hogy a köztévében egyáltalán nem érvényesül kettős mérce – ugyanolyan vehemenciával számolnak be az ellenzéki Czeglédy Csaba bírósági ügyéről, mint teszik azt a kormánypárti Mengyi Roland, Simonka György illetve Mondok József esetében.

Így az M1 méltán említhető egy lapon a közismerten független, nemzetközi tekintetben mértékadó észak-koreai, venezuelai és szaúd-arábiai közszolgálati csatornákkal. Tanúsíthatom, hogy az MTVA-nál töltött időszakban sosem szembesültem teljes cenzúrával, hiszen mindig szabadon írhattam le azokat a tényeket, amelyek a kormány mondanivalóját alátámasztják.

Értékelem továbbá, hogy az M1 továbbra is rendszeresen bemutat olyan súlyos és megvitatandó társadalmi problémákat, mint amilyen a gyermekszegénység, a lakhatási válság, vagy a vidéki falvak elnéptelenedése.

Sajnos léteznek ugyanis olyan csatornák is Magyarországon, ahol csak akkor szólaltatnak meg kiszolgáltatott embereket, mikor azok a csok vagy a rezsicsökkentés miatt hálálkodnak a luxusjachtokon urizáló politikai elitnek.

De mindezeknél nagyobbra becsülöm az MTVA-ban, hogy kampányszlogeneket ismételgető megmondóemberek helyett hozzáértő elemzőket hívnak szakérteni a közéleti műsoraikba. Különös figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek minél több létező véleményt megjelenítsenek, és ne csak a kormánnyal egybecsengő üzeneteket szajkózzák. Milyen unalmas is lenne.

Annyira őszintén kérek bocsánatot a cégtől, mint amilyen őszintén igyekszik betartani az MTVA a közszolgálatiság alapelveit.

Barátsággal,
Balogh Krisztina,
volt munkavállaló”

Valódi Hírek