A DK határozatot nyújt be, hogy a magyar Parlament ítélje el a török katonai agressziót (+videó)

Most kiderül, hogy ki hol áll!

A Demokratikus Koalíció országgyűlési határozati javaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a magyar parlament ítélje el a török agressziót Szíriában – közölte Arató Gergely szerdai sajtótájékoztatóján.

A DK politikusa közölte: a határozatban a parlament elítéli a török vérontást, felszólítja Törökországot a támadás azonnali leállítására, és kiáll az ártatlanul legyilkolt és üldözött civilekért, valamint Európa biztonságáért.

Hangsúlyozta: azért tartják fontosnak, hogy határozati javaslatot nyújtsanak be a török agresszió elítéléséről, mert álláspontjuk szerint október 9-e óta Törökország a nemzetközi jog által elítélt, agresszív és népirtó háborút folytat Szíriában.

Hozzátette: a török hadsereg nemcsak katonák ellen harcol, hanem civil polgári vezetőket gyilkol meg, kisgyerekeket bombáz, és családok, emberek százezreit űzi el az otthonaikból.

A DK frakcióvezető-helyettese történelmi szégyennek nevezte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök a háborús agresszor, Erdogan pártjára állt.

A DK azt is súlyos bűnnek tartja, hogy a magyar kormány megakadályozta, hogy az Európai Unióban idejében megszülethessen a török támadást elítélő nyilatkozat.

Arató Gergely szerint nyilvánvaló, hogy a török támadás Európára is közvetlen veszélyt jelent, hiszen a harcok miatt újabb menekülthullám indulhat el Európa irányába.

Hangsúlyozta: vasárnapi kiderült, hogy ha nincsenek menekültek a határnál, akikkel lehetne riogatni a magyarokat,

akkor Orbán Viktor és rendszere bukásra van ítélve.

Ezért úgy tűnik, most abban érdekelt a magyar kormány, hogy támogasson egy olyan háborút, amely újabb menekülthullámot indít el.


.

Valódi Hírek