Durván nekirontott Borkai Zsoltnak a Fidesz pártlapja a választás másnapján

Vele vitetik el a balhét a fél ország elbukásáért.

Sok vidéki nagyvárost és magát Budapestet is sikerült kiverni a Fidesz kezéből a vasárnapi önkormányzati választáson.

Orbán Viktor személyes üzenőfüzete, a Magyar Nemzet nevű fideszes propagandalap most véleménycikkben értékelte az eredményeket.

Mint írják:

„Nem vitás, hogy az ellenzék tizenhárom évi bukdácsolás után nem részsikerként, hanem sikerként fogja ünnepelni a vasárnap történteket. Tagadhatatlan ugyanis, hogy az összefogás Budapesten és a billegő helyszíneken bevált és eredményekre vezetett.

Azt is kár lenne tagadni, hogy a legnagyobb figyelem kísérte mérkőzés a budapesti főpolgármester-választás volt, és azt Karácsony Gergely nyerte meg Tarlós Istvánnal szemben.”

A fideszes propagandalap szerint ennek az egyik oka az lehetett, hogy az emberek részben érzelmi alapú döntést hoztak.

„Ha a polgárokba telepített számítógépek határoztak volna az elmúlt öt év adatai, tényei alapján, akkor nem kétséges, hogy Tarlós folytathatja a munkát. Csakhogy szelektív memóriájú emberek voksoltak, akikre érthetően hatással volt az utóbbi napok, hetek botránykampánya.”

– írják, majd rátérnek Borkai Zsolt felelősségének taglalására. A Magyar Nemzet szerint ugyanis „elsősorban minden valószínűség szerint” Borkai ügye volt a meghatározó.

Azt írják:

„Tegnap azonban, ha áttételesen is, valószínűleg az egész ország népe alkotott ítéletet Borkai Zsoltról, illetve a róla készült felvételek gerjesztette botrányról.

Budapestre, Tarlós Istvánra, a kerületekre, további nagyvárosokra szállhatott vissza ez az ítélet; roppant igazságtalanul, hiszen, ha valaki, Tarlós István volt az, aki egyértelműen kinyilvánította, hogy Borkai helyzete tarthatatlan, le kellene mondania.

A sors, illetve a választási irracionalitás fintora, hogy hétfőn mégis Borkai Zsolt ébred polgármesterként, nem Tarlós István. A budapestiek a jelek szerint nem azt mérlegelték, milyen történelmi horderejű építkezés indult meg Tarlós István kilenc éve tartó főpolgármesteri tevékenysége alatt a konzervatív, Fidesz–KDNP-s közgyűlési többség segítségével, közreműködésével.

A hibát azonban ne a polgárokban keressük, ők lecserélhetetlenek. Az bizonyos, hogy a kormánypártoknak le kell vonniuk a Borkaihoz fűződő botrány tanulságait.”

(Magyar Nemzet)

Valódi Hírek