Megmagyarázta a fideszes önkormányzat, miért kapcsolták le az áramot Pikó András rendezvénye közben

No comment rovatunk következik.

Beszámoltunk róla, hogy vasárnap délután a VIII. kerületi Mátyás téren szólalt (volna) fel Pikó András, a kerület ellenzéki polgármester-jelöltje.

A fideszes önkormányzat azonban váratlanul lekapcsolta az áramot, ezért nem működött a rendezvény hangosítása, Pikónak kiabálva kellett elmondania a beszédét.

Józsefvárosi önkormányzata most közleményt adott ki az ügyben, amelyet változatlanul, a maga szépségében adunk közre:

„Engedély nélkül használták az áramot Pikó András rendezvényén

A sajtóban megjelent állításokkal szemben a valóság az, hogy 2019. szeptember 22-én, Pikó András Mátyás téri kampányrendezvényén a szervezők egy önkormányzati használatú helyiségből engedély nélkül, jogosulatlanul vételezték az áramot.

A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. felel a kerület vagyonáért, ezért kötelességét végezte, amikor megszüntette az illegális áramvételezést.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően ezután is biztosítjuk az áramvételezést előzetes egyeztetés után minden rendezvényszervező számára, a szabályokat azonban a biztonsági szempontok miatt is mindenkinek be kell tartani.

A sajtóban megjelent állításokkal szemben az áramvételezést sem kerületőr, sem közterület-felügyelő nem engedélyezte és nem segítette.”

Valódi Hírek