Orbán elégedetlen a propagandamédiával, fejek fognak hullani

De előtte még bizonyítaniuk kell az önkormányzati választáson.

Augusztus végén lejár a mandátuma a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriumának. Az mfor.hu cikke szerint Orbán elégedetlen a propagandamédia az új struktúrában elért eredményeivel és személycserék várhatóak a vezetésben.

A KESMA-ba terelt fideszes médiatermékekkel a terv az volt, hogy létrejöjjön egy átláthatóbb struktúra és egyben kontroll alá vonják őket a különböző tulajdonosi érdekeknek megfelelően.

Utóbbira azért volt szükség a piaci hírek szerint, mert már Orbán Viktor szemét is csípte az állami hirdetésekkel vastagon kitömött médiatermékek profitja, miközben

a társadalmi befolyásuk ezeknek a lapoknak, híradóknak sehogy sem tudott átütő lenni.

Elméletileg a kuratóriumi tagok megbízása augusztus 30-ig tart, de a nagyobb átrendeződés az önkormányzati választások után várható.

Ennek magyarázata, hogy a fővárosban és a nagyobb városokban nem teljesen esélytelen az ellenzék, ezért minden bevethető kommunikációs eszközre szüksége lesz a Fidesznek a szavazók meggyőzésére és ebben az időszakban egy átalakítás csak a bizonytalanságot növelné az érintett médiamunkások között.

Valódi Hírek