Jogerős: Börtönbe kell mennie az egyik 2006-os randalírozónak (+fotó)

Egy év, 8 hónap. Már megkapta a behívóját Kalocsára.

Tizenhárom évvel a brutális 2006-os tévészékház-ostrom után börtönbe kell vonulnia az egyik randalírozónak, Balogh Péternek.

Az akkor 47 éves Balogh Péter a kép- és videófelvételek tanúsága szerint a tévészékház egyik ajtaját többedmagával együtt odavitte egy lángoló autóhoz, és rádobta.

A későbbi ítélet szerint Balogh

„Csatlakozott a rongálókhoz, faajtót dobott az eljárás során be nem azonosítható, még éppen égő (..) gépjárműre.”

A fotón nyíllal jelölt személyről van szó:

Balogh Péter a tévészékház-ostrom főperének tizenegyedrendű vádlottja, tettéért a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy év nyolc hónap – három év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte, amely ítélet 2010 decemberében jogerőre emelkedett.

A felfüggesztett börtönbüntetésből most azért lett letöltendő, mert a férfit később zaklatással, tartási kötelezettség elmulasztásával, és lőfegyverrel való visszaéléssel is megvádolták.

Mindezekért hat évnyi pereskedés után egy év letöltendő szabadságvesztésre ítélte őt a Budaörsi Járásbíróság.

Az ítélet legkellemetlenebb hozadéka, hogy emiatt most a tévéostromért kapott korábbi felfüggesztett büntetését is le kell töltenie.

(A tévéostrom-per jogerős ítélete 2010-es, a későbbi bűncselekményei pedig 2012-osak, így még a hároméves felfüggesztési időszakon belülre esnek.)

A férfi a napokban kapta meg a börtönbehívóját szeptember 4-ére Kalocsára.

(Pesti Srácok korrigálva)

Valódi Hírek