Gyorshír: Megszületett a megállapodás, mégis lesz előválasztás Ferencvárosban

Az ötpárti jelölt, Jancsó Andrea komoly engedményeket tett az LMP-Kutyapárt jelöltjének.

Az utolsó pillanatban, de csütörtökön végül sikerült megállapodnia az ellenzéknek Ferencvárosban az előválasztás részleteiről.

Az időtényező miatt a felek lemondtak arról, hogy a részvételt ajánlásgyűjtéshez kössék: az előválasztás ugyanis a korábbi terveknek megfelelően, augusztus 12-én indul.

A mérhető ellenzéki pártok (Momentum, DK, MSZP-P, Jobbik) a jelenlegi önkormányzati képviselőt, Jancsó Andreát támogatják. Az ő korrupcióellenes munkájáról bővebben >>ITT<< olvashatsz.

Az LMP és a Kétfarkúak pedig az időközben megszűnt Együtt párt politikusát, Baranyi Krisztinát támogatják. Baranyi egyébként tavaly áprilisban is ráindult egyéniben az esélyes ellenzéki jelöltre, akkor 3,19 százalékot kapott.

Jancsó Andrea (balra) és Baranyi Krisztina (jobbra)

A mai megállapodás bejelentése előtt néhány órával Jancsó Andrea már kiposztolta a Facebook-oldalára, ahogy aláírja az előválasztási megállapodást, és csak arra várnak, hogy Baranyi is rábólintson.

Az ötpárti jelölt komoly engedményeket tett az LMP/Kutyapárt jelöltjének, hogy megvalósulhasson az előválasztás.

Jancsó Andrea azt írja:

„Baranyi Krisztina szinte összes korábbi feltételét teljesítettük: az előválasztás győztese a kompenzációs lista első helyére kerül, míg a vesztese a legesélyesebb egyéni körzetben indulhat, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy Krisztina ne legyen ott a következő ferencvárosi önkormányzatban.

Ráadásul ha megnyerem az előválasztást, továbbra is szeretném, hogy antikorrupciós alpolgármesterként dolgozzon velem együtt, ahogy ezt korábban már be is jelentettem nyilvánosan.

Ha pedig ő nyeri az előválasztást, nekem semmilyen ilyen elvárásom nincs. A legjobb tudásom szerint fogom őt és az ellenzéki pártokat segíteni.”

MI MÁR ALÁÍRTUK A MEGÁLLAPODÁST A FERENCVÁROSI ELŐVÁLASZTÁSRÓL!“Elfogadom, hogy amennyiben nem én nyerem el a…

Közzétette: Jancsó Andrea – 2019. augusztus 8., csütörtök

.

Kapcsolódó cikkeink:

12 érvet sorolt fel a Momentum, amiért Jancsó Andreát támogatják a IX. kerületben

.

Puzsérék jelöltje azzal kampányol, hogy a halála napján Heller Ágnes állítólag megdicsérte őt

.

Valódi Hírek