12 érvet sorolt fel a Momentum, amiért Jancsó Andreát támogatják a IX. kerületben

Nagyon komoly korrupcióellenes munkát végzett a Fidesz-maffia ellenében.

Ismert tény, hogy mivel a megszűnt Együtt párt politikusa, Baranyi Krisztina nem lépett vissza a IX. kerületben a közös ellenzéki jelölt javára, ezért a Ferencvárosban helyi előválasztás fog dönteni róla, ki legyen az ellenzék polgármester-jelöltje.

Baranyi egyébként a tavaly áprilisi országgyűlési választáson is ráindult az esélyes ellenzéki jelöltre: akkor 3,19 százalékot kapott, így a fideszes Kocsis Máté szégyenszemre 41 százalékkal tudott győzni, mert az 59%-os ellenzék nem tudott megállapodni egyetlen jelöltben.

Baranyi Krisztinát jelenleg leginkább a 444.hu, az LMP, a Kétfarkú Kutya Párt és Puzsér Róbert támogatja, Jancsó Andreát pedig a Momentum, az MSZP és a Jobbik. (A DK az előválasztás győztesét fogja támogatni.)

Jancsó Andrea

Mivel Jancsó Andrea eddigi önkormányzati munkája során nagyon komoly korrupcióellenes munkát végzett, de közel sincs olyan jó sajtója, mint agyonsztárolt vetélytársának, ezért a Momentum a blogján összegyűjtötte és nyilvánosságra hozta azt a 12 ügyet, „amiről nem tudnánk Jancsó Andrea nélkül”.

Ebből kiderül, hogy egyebek mellett Jancsó nevéhez fűződik

  • számtalan kerületi ingatlanbotrány feltárása, melyek az olimpiához, a Cordia Ingatlanfejlesztőhöz, vagy éppen Bácskai János fideszes polgármesterhez kapcsolódnak,
  • az önkormányzati ingatlanok elidegenítésének nagyobb átláthatósága,
  • a hajléktalanok társadalmi beilleszkedését segítő LÉLEK Program újraindítása,
  • az idősotthonban bántalmazott asszony ügyének feltárása,
  • és az ő munkájának eredménye az is, hogy mára tiltott a piaci alapú bérlakások elidegenítése a kerületben.

Érdemes végigolvasni a teljes listát Jancsó Andrea tevékenységéről a Momentum blogján, >>ide kattintva<<.

 

Valódi Hírek