Titkos hangfelvétel: Oroszokkal tárgyalt több 10 millió dollárnyi moszkvai feketepénzről Salvini embere

Orbán újabb hazaáruló haverja bukott le.

Szerdán a Buzzfeed News egy titkos hangfelvételt közölt arról, hogy Matteo Salvini olasz belügyminiszternek, a szélsőjobbos Liga párt elnökének egyik közeli szövetségese 2018. október 18-án a moszkvai Metropol szállodában összesen három olasz és három – egyelőre nem beazonosított – orosz üzletember részvételével titkos megbeszéléseket tartott arról, hogyan pumpáljanak több 10 millió dollárnyi, orosz olajüzletekből származó pénzt a szélsőjobboldali pártjukba.

A nagyjából 75 perces tárgyaláson arról beszéltek, hogy egy nagy orosz olajcég legalább 3 millió tonna üzemanyagot adna el az ENI olasz olajcégnek kb. 1,5 milliárd dollárért. Közvetítőkön keresztül folyt volna a vásárlás, és az eladó fél a Buzzfeed számításai szerint az akkori árak alapján kb. 65 millió dolláros kedvezményt adott volna.

A hangfelvétel szerint ez az összeg folyt volna titkos csatornákon a Ligához. Ez törvénysértés, a pártok az olasz választási törvény értelmében nem fogadhatnak el nagyobb összegeket külföldről.

A hangfelvétel teljes leirata >>itt olvasható angolul<<.

Magyarországot is említették a titkos találkozón, amikor az olasz fél azt mondta az orosznak:

„Salvini az első ember, aki meg akarja változtatni egész Európát. A szövetségeseinkkel és kollégáinkkal meg más pártokkal Európában. Az FPÖ Ausztriában, az AfD Németországban, Franciaországban Madame Le Pen, és más országokban ugyanígy, Magyarország Orbánnal, Svédország a Svéd Demokratákkal. Megvannak a szövetségeseink.”

Az orosz állammaffia közismerten régóta törekszik Európa destabilizásálására, ehhez használja fel az olyan hazaárulókat, mint Matteo Salvini, Orbán Viktor, vagy Heinz-Christian Strache, aki miatt legutóbb az osztrák kormány is megbukott.

(Buzzfeed News / 444.hu / Nyugati Fény)

Valódi Hírek