Már a fideszes alpolgármester is besokallt a kormánypárti propagandától és húzott egy váratlant

Ilyet se láttunk még fideszestől.

A fideszes alpolgármester annyira besokallt a propagandától Szombathelyen, hogy szembemegy a polgármestere akaratával – írja az ugytudjuk.hu.

Az egész ügy onnan robbant ki, hogy Puskás Tivadar fideszes polgármester újfent napirendre venné a Szombathelyi Hírlap ügyét, az alpolgármester nem támogatja az újratárgyalást.

A fenti lapot ingyen terjesztik a városban és nehezen lehet függetlenséggel vádolni:

A Fidesz álláspontját öntik az olvasók nyakába.

A lapot egyébként a polgármester sajtósának felesége gondozza.

A lap Szombathely nevét használja címében, erre korábban Puskás adott engedélyt, viszont mostani, már ellenzéki többségű közgyűlésnek ez nem tetszett és visszavonta a grémium a névhasználati jogot.

Puskás ezt nem hagyja annyiban és ismét beterjesztette a névhasználatról szóló előterjesztést, de már eljutott odáig, hogy a szintén fideszes alpolgármestere, Koczka Tibor se támogatja.

Koczka Tibor

A portálnak azt mondta:

30 évig voltam újságíró, tucatnyi lapot adtam ki, főszerkesztettem, szerkesztettem vagy tudósítottam. Az én értékrendemmel, újságírásról vallott nézeteimmel,

elveimmel nem összeegyeztethető ennek a lapnak stílusa, tartalma.

A közgyűlés kétszer is döntött arról, hogy Szombathely nem kívánja a nevét adni ehhez az újsághoz. Aztán meglepődve láttam, hogy polgármester úr újra napirendre tűzi a következő közgyűlésen a névhasználatot, úgy, hogy tudomásom szerint sem vezetőtársaival sem a frakcióval nem egyeztette. Velem biztos nem.

Aki akár csak egy lapszámot is látott, az tapasztalhatta, hogy ennek az újságnak a témaválasztása, tartalma

fényévnyire van a keresztény, konzervatív értékektől,

s ezt nagyon sokan jelezték felém a jobboldalról. A téma újbóli napirendre tűzése véleményem szerint csak árthat a Fidesznek Szombathelyen, ezért nem szignóztam az előterjesztést.