Bige László: Üzentek neki, hogy kell a gyára, ha nem adja, börtönbe kerül

Ez már a levágott lófej az ágyban szint.

Két barátján keresztül már tavaly megüzenték Bige Lászlónak, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni – ezt állította az üzletember a Klubrádióban.

Bige szerint

oligarchák állnak az ellen folyó vizsgálatok és a gyára bezáratása mögött,

de neveket nem mondott. Az üzletember arról is beszélt, egyik hátrányának tartja, hogy nincsenek politikai kapcsolatai, de szerinte egy jogállamban nem múlhat ezen egy vállalat jövője, ezért azt kéri a hatóságoktól, hogy törvényesen járjanak el velük szemben.

Mint ismert: Bige László szolnoki gyárát először tavaly novemberben szállta meg több száz rendőr és katasztrófavédő. A rendőrség akkor azt közölte: a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoznak.

Azóta is folyamatosan vizsgálták a céget.

A rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint fél év alatt. Bige május végén két napot őrizetben is töltött.

A vállalkozó azt feltételezi, hogy nem a Bige Holding lesz az egyetlen támadási felület ellene. A lapnak azt mondta, a következő célpont a központi műtrágyagyára, egyben legértékesebb vagyoneleme, a Pétfürdői Nitrogénművek lehet.

Valódi Hírek