Cseh Katalin repülő helyett vonattal megy ki Brüsszelbe, hogy bemutassa a katasztrofális vasúti közlekedést (+videó)

19 órányi utazás.

A Keleti pályaudvar előtt tartott sajtótájékoztatót hétfőn Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője és Kerpel-Fronius Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje.

Cseh némiképp meglepő bejelentést tett: EP-képviselőként gyakran kell majd Brüsszelbe járnia és repülő helyett vonattal teszi majd ezt, hogy megmutassa, milyen indokolatlanul nagy terheket ró ez a közlekedési mód az utasokra.

A képviselő elmondta: a vasúti közlekedés a legkevésbé környezetszennyező opció, de azt jó tudni, hogy jóval drágább, mint mondjuk a repülő, sokkal tovább tart, a jegyfoglalás kifejezetten nehézkes, és

megfelelő utasbiztosítás sem jár a jegy mellé.

Uniós képviselőként azon lesz, hogy a vasúti közlekedést fejlesszék.

Kerpel-Fronius Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje arról beszélt, hogy

belföldi viszonylatban is lenne min javítani.

Budapestről 1 millióan költöztek ki az agglomerációba 10 év alatt. Ha nekik nem biztosítunk megfelelő közlekedési opciókat, autóval fognak járni, egészen a belvárosig„.

Az elővárosi és külvárosi közlekedést össze kellene hangolni a város belső közlekedésével, így lehetne kis lépésekkel haladni az autómentes város felé.

A sajtótájékoztató után Cseh Katalin bejelentette, hogy felszáll a vonatra és kezdődhet a 19 órás utazás, amelyet a képviselő Instagramján is lehet majd követni.

.

Valódi Hírek