Ceglédi Zoltán: Üdvözítő, hogy a Momentum és a DK jól szerepelt az EP-választásokon

A két legmelegbarátabb párt lett a legerősebb az ellenzéki oldalon.

Németországban, a berlini Szimpla vendége volt Ceglédi Zoltán politikai elemző május 30-án.

Az eseményről az Identitás.co nevű lap közölt beszámolót, melyet maga az elemző is megosztott az oldalán.

Ceglédi (jogosan) kritizálta a közvélemény-kutatásokat, amelyek pontatlanok, a megrendelő igényei szerint torzítanak, holott neki elemzőként pont ezekből kellene dolgoznia.

A portál beszámolója szerint az eseményen Ceglédi Zoltán elemezte a pártok EP-kampányait, és üdvözítőnek tartotta, hogy a DK és a Momentum milyen szép eredményeket ért el. Két olyan párt emelkedett ugyanis ki az ellenzéki oldalon, amely a leginkább támogatja az LMBT-emberek jogait.

A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc rendszeresen felvonul Dobrev Klárával a Budapest Pride-on, hogy biztosítsa szolidaritásáról a melegek közösséget. Az ő idejében szavazták meg a bejegyzett élettársi kapcsolatot, és az ő kormányának tagja a 2007-ben coming outolt Szetey Gábor is.

A Momentumnak pedig nagyon aktív LMBT-munkacsoportja van, és a tavalyi Pride-on is 200 aktivistával voltak jelen Donáth Anna vezetésével. Külön kitűzőket, molinókat is csináltattak az alkalomra, továbbá LMBT-emberekkel is kampányoltak a mostani választásokon.

A cikk egyébként

A két legmelegbarátabb párt lett a legerősebb ellenzéki oldalon

címmel jelent meg, Ceglédi pedig azzal a kísérőszöveggel osztotta meg:

„Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a kampánytervezésnél még mindig egyes ellenzéki pártok saját és/vagy a társadalomra kivetített homofóbiája dönt, rosszul. Hogy >>még nem kész erre a magyar társadalom<<.

De, kész, legyetek hát ti is! Ne hallgassatok azokra a tanácsadókra, akik azt mondják, hogy a „melegeket utálják, az összefogósdit imádják az ellenzéki szavazók”, mert egyik sem igaz!”


.

Valódi Hírek