Hivatalos: Kerpel-Fronius Gábor a Momentum főpolgármester-jelöltje (+videó)

A Fidesz-árváknak szövetséget kínál.

Hétfőn bemutatta a Momentum Mozgalom Kerpel-Fronius Gábort, a párt főpolgármester-jelöltjét, akivel az előválasztáson fognak indulni.

Fekete-Győr András, a párt elnöke a Szél Kálmán téren tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Momentum küldöttgyűlése határozott úgy, hogy Kerpel-Froniust a jelöli, aki a XIII. kerületi Momentum tagja. Szerepelt a párt EP-listáján és egy meglehetősen konszenzuskereső, a

más ellenzéki pártokkal való együttműködéstől nem elzárkózó politikus.

Azt is elmondta Fekete-Győr, hogy Tarlós Istvánnal szemben egy jelöltnek kell állnia, ennek kiválasztására a legjobb út az előválasztás,

kell az ellenzéki pártverseny.

A pártelnök szerint a jelöltjük Tarlós méltó kihívója, a budapestiek méltó főpolgármestere lehet.

Kerpel-Fronius arról beszélt, hogy nagy örömmel áll itt és nagy a feladat az őszre. Szerinte Budapest a lehetőségek városa, de a Fidesz-maffia a saját játszóterévé tette. Főleg az ingatlanmaffiára gondol, a jelölt a lakhatási válságról beszélt. A másik nagy gond szerinte a parkolási maffia. „Fel kell számolni a parkolási és az ingatlanmaffiát.

Ehhez kell visszavenni Budapestet”

A Fidesz-árváknak is szövetséget kínál, mint kifejtette, sokféle politikai nézetű emberrel képes „szeretetteljes életközösségben élni”.

Valódi Hírek