Donáth Anna lemond a mentelmi jogáról, nem fél Orbánéktól

Bátran vállalja az eljárást.

Még a decemberi, rabszolgatörvény-ellenes tüntetések idején állították elő a Momentum EP-képviselőjét, Donáth Annát. A rendőrség eljárást indított ellene, amiért nekik háttal állva meggyújtott egy füstgyertyát.

Ezek után a készenléti rendőrök a földre rántották, behúzták a rendőrsorfal mögé, majd előállították. Több mint 6 órán át tartották fogva, miközben a helyszínre érkező ügyvédjét órákon át nem engedték be hozzá.

Donáth most a Facebookon azt írja:

„Megválasztott EP-képviselőként, több mint 330 ezer honfitársunk szavazatának köszönhetően mentelmi jog illet meg. Én azonban lemondok erről – tegnap hivatalosan is megtettem.

Úgy fogok küzdeni a félelem rendszerével, ahogy milliónyi honfitársunknak kell nap mint nap: mentelmi jog nélkül, bízva az igazamban és az igazságban, a bíróság előtt. Ezt a felhatalmazást nem arra kaptuk, hogy mögé bújjunk, ha támadnak. Ezt a felhatalmazást arra kaptuk, hogy küzdjünk az elnyomás ellen.”

Azt is hozzátette:

„Tudom, hogy ez a rendszer bármire képes.

Bármire képes, hogy tönkretegye azt, akit ellenfélnek lát, akitől tart. Elég csak az egyre szaporodó lejáratócikkekre gondolni. Nem csak a személyes igazságérzetem hajt. Ki kell állni mindazok nevében, akiket a rendszer megfélemlít.

.

Valódi Hírek