Alig engedik kampányolni az ellenzéket, egyre vérlázítóbbak a kifogások

A Fidesz egyenlőbb a többi pártnál.

Nagyon nehéz helyzetben vannak az ellenzéki pártok, mert tavaly szeptembertől csak az oszlopok tulajdonosainak hozzájárulásával lehet plakátolni. Több településen elutasították az ellenzéki pártok kérését az önkormányzatok, hogy plakátokat helyezhessenek ki a villanyoszlopokra.

A szocialisták kaptak engedélyt Veszprémben, Székesfehérváron, Dunaújvárosban és Kecskeméten, ezzel szemben Pécsen már nem. Miskolcon épp most írják össze az önkormányzati villanyoszlopokat, és utána döntenek a kérdésről.

Az EP-választásokig tíz nap van, vagyis esélytelen.

A kaposvári polgármester tiltja a politikai reklámokat. Több nagyvárosból még ennyi infót se kaptak, mert nem válaszolt az önkormányzat.

A fővárosban sem egyszerű plakátolni, az oszlopok felett diszponáló Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. ugyanis közzétette, hogy ki milyen feltételekkel plakátolhat. A VI. kerületi önkormányzat azonban most a DK-nak ment neki, mondván megsértette a reklámozási szabályokat, ugyanis hirdetéseivel elcsúfítja az Andrássy úton magasodó kandelábereket,

a párt szerint viszont nekik írásos engedélyük van.

A magánkézben lévő szolgáltatók oszlopait, a Garancsi István – féle Esma Zrt. bérli és a reklámcég dönti el, felengedi-e a politikai hirdetéseket a póznákra. Az Esma viszont egyetlen formációnak sem engedélyezte a reklámok elhelyezését, viszont

a Fidesz plakátjai ott virítanak rajta és le se szedték őket.

A DK kifogást emelt a Pest Megyei Választási Bizottságnál, amelyik igazat adott a pártnak, mivel az Esma a Fidesz hirdetéseit nem távolította el, a többi párt engedély nélküli plakátjait is békén kell hagynia. Ők a jelek szerint élnek is a lehetőséggel, és partizánplakátolásba kezdtek.

(via Népszava)

Valódi Hírek