Botrány: Már az óvodákban is felbukkantak a patkányok

Még falat is kellett bontani!

Segítséget kért egy zuglói óvodavezető a jegyzőtől, mert az egyik intézményükben patkányok tűntek fel, a fővárosi cég, amelyik az irtásért felelős viszont a méreg kihelyezése után nem vállalta a fertőtlenítést és az ürülék eltávolítását.

Az Indexhez eljuttatott levél szerint a telephelyóvodából egy hete jelezték, hogy a csoportszobában az egyik ablak alatt kaparászást lehet hallani és büdös van. A már korábban megbontott ablakpárkány alatti üregben

állati ürüléket találtak.

Mint kiderült a zuglói jegyzőtől kért gyors segítséget az óvoda vezetője az Erzsébet királyné útjai intézményben tapasztalt súlyos patkányhelyzet miatt.

A dolgot jelentették a patkányirtó cégnek, az RNBH Konzorciumnak, amelynek egy munkatársa másnap meg is jelent, és

„hypót öntött és mérget tett a nyílásba”.

Az ürülék viszont maradt, mert ők ebben nem kompetensek, vagyis a takarításban és a fertőtlenítésben. A szakember azt mondta, értesíti az ÁNTSZ-t, amennyiben nem történik meg a fertőtlenítés haladéktalanul.

Jelezték a jegyzőnek, hogy csütörtökre olyan penetráns bűz volt már a helyiségben, hogy „a csoportszoba alkalmatlanná vált a gyermekek fogadására” A szülőket arról tájékoztatták, hogy „az esőzések miatt a csatornarendszerrel probléma adódott”. Így az adott csoportba járó

gyerekeknek otthon kellett maradniuk.

A zuglói önkormányzat úgy nyilatkozott,

azonnal intézkedtek a takarításról és a fertőtlenítésről.

„A falat, ahol járatot találtak, hétfőn kibontják, amennyiben bármilyen mozgást észlelnek, úgy még további egy hetet húzódhat a visszaköltözés, hiszen akkor ismét ki kell hívni a rágcsálóirtót, majd befalazni a megbontott szakaszt.”

Az önkormányzat azt is írta, hogy

két óvodából kaptak bejelentést, hogy patkányt észleltek.

A patkányhelyzet közben politikai vonalon is fokozódik: a zuglói polgármester Karácsony Gergely azt kezdeményezte, hogy helyi forrásból kezdjenek patkányirtásba, aztán azt próbálják behajtani a fővároson.

Karácsony szerint egyébként a Tarlós István vezette önkormányzat egy alkalmatlan céget bízott meg a patkánymentesítéssel.

Valódi Hírek