Hollik köti az ebet a karóhoz, hogy fáj Brüsszelnek Orbánék terve

Megy az adok-kapok.

Az Európai Bizottság az előzetes egyeztetések során kifogásolta a babaváró támogatást, és nem hagyta azt jóvá – mondta a kormányszóvivő a Budapesten tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Hollik István hangsúlyozta, hogy ilyen esetekben a kormány mindig egyeztet a testülettel, hiszen bankokat segítő állami támogatásának minősülhet, ha a folyósítások rajtuk keresztül érkeznek. Az előzetes egyeztetésért az Európai Bizottság versenyjogi főosztálya felelt, alaptalanok szerinte azok az állítások, hogy

a testület nem kifogásolta a babaváró támogatást.

Hollik szerint, hogy a testület versenyjogi kifogásait az egyeztetési jegyzőkönyvek is bizonyítják. A kormány ezért – tette hozzá – szükség esetén nyilvánosságra hozza azokat, és továbbra is ragaszkodik a babaváró támogatás július 1-jei bevezetéséhez.

Az Európai Bizottság szerint, nem támadta meg a kormány babaváró hitelprogramját, mivel arról nem is indított vizsgálatot. A hitelprogram kapcsán a magyar hatóságok kezdeményeztek egyeztetést, az EB hivatalos állásfoglalást nem adott ki – írták a vasárnapi közleményükben.

Sőt! Az EB még dicsérte is a kezdeményezést.

(MTI nyomán)

Valódi Hírek