Gyorshír: A Youtube egyszerűen letörölte Gulyás Márton botrányfilmjét a rablópártokról

Az egyik tolvaj személyiségi jogi panaszt tehetett, amiért szerepelt a filmben.

Elérhetetlenné vált szombaton a Rablópártok című, Gulyás Márton és csapata által készített másfél órás oknyomozó film a Youtube-on.

A film azt leplezte le, hogy egy Nyíregyháza környékén működő társaság hogyan használta ki a magyar választási rendszer ellentmondásait, hogy több százmilliós állami támogatáshoz jussanak, másrészt hogyan segíthették a Fideszt a kétharmados győzelem elérésében.

„Adatvédelmi panasz miatt ez a tartalom nem áll rendelkezésre az országodban”

– jelenleg ez a mondat fogadja azokat, akik szeretnék a teljes filmet megnézni.

Gulyás Márton a 444-nek elmondta: valószínű, hogy a videó egyik mellékszereplőjének, Kálmándi Sándornak (a Net Párt nevű kamupárt képviselőjelöltje) a panasza miatt törölhette a filmet a Youtube.

A videón egyébként Kálmándi végig kitakart arccal szerepel, viszont bejátszanak egy telefonbeszélgetést, amin Kálmándi arról beszél, hogy egy 2018-ben alapított cége is közel százmillió forintos bevételt ért el.

Gulyás angol és magyar nyelvű levelet is írt a Youtube-nak. Ezekben azzal érvelt, hogy a videó közszereplőről szól, nem sért semmilyen magyar törvényt vagy Youtube-szabályzatot, illetve kéri, hogy állítsák vissza a film elérhetőségét. Egyelőre semmilyen választ nem kapott.

Gulyás Márton egyébként pár napja a Nyugati Fénynek adott interjújában mesélt a film készítéséről, illetve arról, hogy vannak még hasonló rablópárt-hálózatok az országban:

Gulyás Márton: Vannak még rablópárt-hálózatok (NYF-videó)

.