Bejelentették: Elismert kórházigazgató mögé sorakozott fel az ellenzék a XI. kerületben (+videó)

Egy az egy ellen!

Újabb közös polgármester-jelöltet mutatott be az ellenzék az őszi önkormányzati választásokra.

Ezúttal Budapest legnagyobb kerületében, a 200 ezer lakosú Újbudán álltak be egyetlen jelölt, Dr. László Imre korábbi kórházigazgató mögé.

Ezt közös sajtótájékoztatón jelentette be kedden a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd.

Dr. László Imre hangsúlyozta: helyi lakosként egy élhetőbb, a XI. kerületben lakók érdekeit jobban szolgáló Újbudát kíván létrehozni.

Bemutatkozásában kifejtette: hat évig volt a Honvédkórház parancsnoka 1995-2001 között, majd tíz éven át irányította a Szent Imre kórházat.

„Minden beosztásomat szolgálatként és nem hatalomként éltem meg” – fogalmazott.

Hozzátette, hogy munkatársai segítségével Budapest talán legjobb intézményévé változtatták a Szent Imre kórházat, amelyet odakerülésekor megdöbbenésére sokan „halálgyárként” emlegettek.

Hintsch György, az MSZP-DK XI. kerületi frakcióvezetője elmondta, a Momentummal folytatott tárgyalásaikon nagyon hamar rájöttek: sokkal több olyan dolog van, ami összeköti őket, mint ami szétválasztaná.

Minden fél egyetértett abban, hogy a múlt sérelmeiből nem lehet közös jövőt építeni, továbbá kiderült az is, hogy a mostani összefogás valamennyi tagja a jelenlegitől teljesen eltérő módon akarja vezetni a kerületet, választ adva például a helyi egészségügyi, oktatási és közlekedési problémákra.

Lakos Imre, a DK XI. kerületi elnöke úgy fogalmazott, a főváros legnépesebb városrésze olyan polgármestert érdemel, aki visszaadja annak tekintélyét. Szerinte ugyanis a kerület az elmúlt kilenc évben elszürkült, kormánypárti polgármestere pedig gyakorlatilag eltűnt a nyilvánosság elől.

Videó a mai bejelentésről:


.

 

Valódi Hírek