Most érkezett: A Fidesz feljelentette Márki-Zay Pétert

Feltételezések alapján rohan a rendőrségre a kormánypárt.

Feljelentést tesz a Fidesz a hódmezővásárhelyi önkormányzat gyanús informatikai szerződései miatt – jelentette be a Fidesz-KDNP helyi közgyűlési frakciójának vezetője kedden.

Az MTI által kiadott hír szerint Hegedűs Zoltán sajtótájékoztatóján azt mondta: az, hogy Márki-Zay Péter polgármester nem mutatta be a hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai szerződéseit, arra utal, valami nincs rendben ezekkel a megállapodásokkal.

Bár nem igazán értjük, hogy mi ebben a kunszt, de a frakcióvezető szerint

ettől már felvetődik a gyanú,

hogy a szerződések nem a város, hanem Márki-Zay Péter saját politikai érdekeit szolgálják.

Hegedűs nem állt meg félúton, mert a továbbiakban azt feltételezi, hogy „a közpénzből finanszírozott megállapodások eltitkolásának egyik oka az lehet, hogy a szerződések mást tartalmaznak, mint amilyen szolgáltatást az érintett cégek valójában nyújtanak„.

A frakcióvezető szerint a fiktív szerződések gyanúját erősíti, hogy az egyik vállalkozás december 1-jén – havonta csaknem négymillió forint ellenében – kifejezetten azt a feladatot kapta, hogy külső támadásokkal szemben védje meg az önkormányzat informatikai rendszerét. Ennek ellenére

egy március 18-i támadás az informatikai rendszer teljes összeomlásával,

majd az önkormányzat normatív finanszírozásának felfüggesztésével járt.

A másik lehetőség szerinte, hogy a szerződéseket a jogi, beszerzési, számviteli szabályok megkerülésével kötötték meg.

Hegedűs elmondta, hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesznek, emellett közérdekű adatigényléssel fordulnak az önkormányzathoz.

(Ezt eddig fordított sorrendben tették, vagyis először a tények, utána feljelentés – a szerk.)

(MTI nyomán)

Valódi Hírek