Gyurcsányék azonnali vizsgálatot követelnek a tömeges ukrán TB-csalók ügyében

Egy forint tébét nem fizettek Magyarországnak, de tolmáccsal járnak a határ menti magyar kórházakba.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, tömegével járnak át ukrán-magyar kettős állampolgárok a kisvárdai kórházba. A sajtóhírek szerint az ukránok tolmáccsal érkeznek a kezelésekre, mert egy szót sem beszélnek magyarul.

A DK szerint ez a Fidesz állampolgársági és választási csalásának újabb következménye.

Mint írják: a Fidesz ukránok tízezreinek adhatott magyar állampolgárságot és most már nem csak nyugdíjat kapnak a magyarok pénzéből, hanem az egészségügyi ellátásukat is mi fizetjük.

Maga az ügyészség ismerte el idén februárban, hogy már 370 esetben indult nyomozás és 156 esetben vádemelés is történt ukrán állampolgársági csalás miatt. Éppen azzal buktak le tömegével, hogy egyetlen szót sem beszéltek magyarul. Most már egyértelmű, hogy ez csak a jéghegy csúcsa.

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy vizsgálja ki, mennyit költ a magyarok pénzéből ukrán-magyar kettős állampolgárok egészségügyi ellátására.

Az ellenzéki párt szerint „a magyarok nem azért dolgoznak, nem azért túlóráznak, nem azért fizetik Európa legmagasabb adóit, hogy a pénzükből aztán ukránok gyógyítását fizessék.”

Ha eddig 24 ezer magyar ember halt meg évente a magyar kórházakban gyógyítható betegségekben, akkor az ukrán kórházmigrációval ez a tragikus szám csak nőni fog.

A DK szerint természetesen nem azzal van a baj, hogy ezek az emberek a magyar egészségügyet veszik igénybe, hanem azzal, hogy nem fizetnek érte, a gyógyításukat – ahogy a nyugdíjukat is – a magyar adófizetők állják.

(via dkp.hu, címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek