Gyorshír: Mészáros Lőrinc lánya felkerült a NAV szégyenlistájára, mert nem vallotta be az áfát

Gáz van.

A NAV közzétette azoknak a listáját, akik több mint két bevallási időszakon keresztül nem tettek eleget áfa-bevallási kötelezettségüknek.

Erre a szégyenlistára került fel Mészáros Lőrinc egyik lánya, Homlok-Mészáros Ágnes is – vette észre a G7.hu gazdasági portál.

Homlok-Mészáros Ágnes neve a 823. oldalon megtalálható a dokumentumban.

Homlok-Mészáros Ágnes

A listából az nem derül ki, hogy mióta vallotta be az áfát a Mészáros-lány, és annak összege sincs bent a táblázatban.

Az mindenesetre nagyon ciki, hogy az ország leggazdagabb emberének lánya ilyen törvénysértést követett el.

(Azt nem tudni, hogy csak az áfabevallást nem adta be, vagy a befizetést is elmulasztotta-e.)

A legújabb szégyenlista egyébként 27 ezer fekete bárány nevét tartalmazza, köztük focicsapatokat fenntartó cégek neveit is.

Frissítés:

Homlok-Mészáros Ágnes a G7 gazdasági portál cikkéből értesült, hogy neve szerepel a NAV „ÁFA bevallást több mint két egymást követő bevallási időszakon keresztül be nem nyújtó adózók” listáján. A cikk állításait a megbízásából eljáró, adó- és áfa bevallását készítő könyvelőirodával azonnali hatállyal ellenőriztette.

A belső vizsgálat feltárta, hogy egyéni vállalkozóként Homlok-Mészáros Ágnes minden gazdasági évben a tényeknek és az adójogi jogszabályoknak megfelelően, illetve a törvény által előírt határidőben benyújtotta adóbevallásait, azonban technikai hibából adódóan a NAV által a 2017-es gazdasági évre utólagosan előírt negyedéves 0-s bevallásokat az iroda nem juttatta el az adóhatósághoz.

Adófizetési mulasztással a bizonylatok utólagos benyújtásának elmaradása nem járt, a hiányzó dokumentumok pótlása folyamatban van.

(via 24.hu)

Valódi Hírek