Deutsch Tamás akkora pofátlanságot állított a túlórázó dolgozókról, hogy megrepedt a feje fölött a plafon (+videó)

Kávét ma már csak az íze miatt kell innod – a vérnyomásodról ez a videó gondoskodik.

A magyar munkavállalók többsége önként, örömmel dolgozik többet heti 40 óránál, ez teljesen természetes Magyarországon – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő az RTL Klub Híradójának .

A tévécsatorna azzal kapcsolatban kérdezte a politikust, hogy március elsejétől változtak a köztisztviselőkre vonatkozó szabályok, jelesül

  • 25 napról 20 napra csökken az alapszabadság,
  • a köztisztviselők munkaidejébe pedig már nem számít bele az ebédszünet fél órája,
  • továbbá ellentételezés nélkül terjeszthető ki a napi munkaidő 12 órára, vagyis

nem fizetik ki a túlórákat.

Deutsch Tamás szerint szó sincs főnöki kegyetlenségről vagy a munkavállalók kiszolgáltatottságának kihasználásáról, amikor egy munkavállaló többet dolgozik az előírtnál.

„Ne csináljunk már Krisztusból bohócot! (…) Az emberek – induljunk már ki ebből! – nagyon-nagyon jelentős részben örömmel dolgoznak ott, ahol dolgoznak, van egy szakmai végzettségük, nem munkahelyüknek, hanem hivatásuknak tekintik.

És lehet, hogy 8:15-re kellene hivatalosan beérniük, de 7:50-kor bent vannak, és lehet, hogy 16:45-kor elmehetnének, de ha van elvégzendő munkájuk, akkor 17:30-kor, sőt, 18:15-kor is ott vannak a cégnél.”

– fogalmazott a brüsszeli ingyenélő.

Videó:

DEUTSCH TAMÁS: „A munkavállalók önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet!”

A munkavállalók önként, szívesen dolgoznak heti 40 óránál többet, ez természetes Magyarországon – ezt mondta a Híradó kérdésére Deutsch Tamás azzal kapcsolatban, hogy március 1-jétől változtak a köztisztviselőkre vonatkozó szabályok. A teljes felvétel elérhető ITT: https://rtl.hu/3jv4zy4pu

Közzétette: RTL Híradó – 2019. március 3., vasárnap

.

Valódi Hírek