Az MSZP elnöke széttépte a kormány új sorosozó plakátját (+videó)

Nem kegyelmezett neki.

Tóth Bertalan az MSZP elnöke, a párt európai parlamenti-listavezetője is, hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón ismertette a Haza. Szeretet. Európa. című programot.

Azt mondta elsősorban a magyar emberek érdekeit kell képviselni az EU-ban, ezért szerepel programjuk címében a haza. A szeretet azt jelenti, hogy a nemzeti érdeket nem gyűlölettel, hanem együttműködéssel, nyitottsággal kell képviselni. Magyarországnak pedig Európában helye – indokolta a program címét.

Majd a folytatásban Tóth széttépte a kormány Soros György üzletembert és Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét ábrázoló plakátjának kinyomtatott változatát, mondván:

így szeretné bemutatni, milyen Európát nem szeretnének.

Szerinte a Fidesz olyan állításokat fogalmaz meg, amelyeknek semmilyen valóságalapjuk nincs, és a legmélyebb félelmekre építve, gyűlölettel akar mandátumot szerezni.

Az MSZP olyan Európát képzel el, amely az emberekről szól, a szociális Európa programját valósítja meg, vagyis az európai polgárok mindennapi életét segíti – mondta a pártelnök.

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője, a párt EP-listájának második helyezettje a hazafi jelzővel jellemezte a szocialisták programját. Kijelentette: hazafiság és európaiság nem ellentétei, hanem kiegészítői egymásnak. A globális kihívások ellen csak egy egységes és erős EU-ban lévő Magyarország tud harcolni – mondta, hozzátéve: aki ez ellen tesz, az „a haza ellensége”. Márpedig az Orbán-kormány éppen kifelé viszi Magyarországot Európából – hangoztatta.

Tóth Bertalan megerősítette, hogy a Párbeszéddel közös listája lesz az MSZP-nek. Kérdésre elmondta, a héten leülnek a Párbeszéddel és véglegesítik a listát, amelyet majd még mindkét párt illetékes testületeinek jóvá kell hagyniuk.

Valódi Hírek