Kiakadt a fideszes polgármester a drága közbeszerzéseken, Mészárosék ajánlatát is dobták

Három nagyberuházás ment a levesbe egyelőre Székesfehérváron: a kórház új, belgyógyászati tömjének fejlesztését, Alba Volán jégkorongcsapat jégcsarnokának megépítését, és egy középiskolai campus kivitelezését.

Egyelőre azért nem valósulnak meg a tervezett Modern Városok Program-féle fejlesztések, mert a munkák iszonyatosan megdrágultak. Az egyik esetben, ahogy a Nyugati Fény is beszámolt róla, több mint 18 milliárd forintért épített volna új kórházi tömböt a Mészáros-csemeték vállalkozása és az Épkar alkotta konzorcium és ez még Orbánéknak is sok volt.

Most Cser-Palkovics András, székesfehérvári fideszes polgármester számolt be arról a Facebookon, hogy „nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a középiskolai campus építésére mindösszesen csak egy, azaz egy építőipari cég kívánt ajánlatot tenni, amely okok alapján eleve nincsen verseny egy ekkora beruházás elnyeréséért. Ez elfogadhatatlan!

Van munkaerőhiány, van kapacitáshiány, van alapanyaghiány, de az akkor sincs rendben, hogy ekkora értékű fejlesztéseknél a közbeszerzési eljárásokban csak 1-2 ajánlattevő legyen.”

Azt is hozzátette: Székesfehérvárnak természetesen továbbra is kiemelten fontosak azok a beruházások, amelyeket az MVP tartalmaz. A kormánnyal megkötött megállapodás hatályban van és a kórházfejlesztés második üteme, a középiskolai campus, valamint a rendezvénycsarnok is meg fognak valósulni. De olyan időben, amikor garantálható, hogy az építőipar tisztességes verseny után, megfelelő minőségben és vállalható árakon képes megvalósítani ezeket a beruházásokat.

Valódi Hírek