Megállapodtak: Egy ellenzéki jelölt lesz Tarlóssal szemben, Puzsér Róbert is beszáll az előválasztásba

Ráadásul előtte az is kiderül, saját embere mögött áll-e az MSZP.

Kétlépcsős előválasztás eredményeképpen derül ki, ki lesz az az egy ellenzéki jelölt, aki kihívóként áll majd Tarlós Istvánnal szemben Budapest főpolgármesteri posztjáért, írja a Magyar Hang.

A lap információi szerint az MSZP, a Párbeszéd és Puzsér Róbert abban állapodtak meg, hogy először az MSZP-Párbeszéd rendez egy pártszövetségi „háziversenyt”, amelyben eldöntik, hogy a párbeszédes Karácsony Gergelyt vagy a szocialista Horváth Csabát szeretnék-e főpolgármesternek. Az előválasztás ezen első fordulóján bárki szavazhat, aki vállalja, hogy legalább egyszer személyesen igazolja magát, és beleegyezik, hogy adatait a szervezők, köztük az MSZP fogja kezelni.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) és Horváth Csaba (MSZP) a Fővárosi Közgyűlésben (fotó: MTI, Bruzák Noémi)

A második fordulóra a tervek szerint majd az EP-választás után kerül sor, a remények szerint ekkor már Puzsér Róbert és a Karácsony-Horváth párbaj győztese, illetve az addig esetleg bejelentkező, a feltételeket elfogadó jelölt közül lehet Tarlós végső kihívójára szavazni. Ez a voksolás viszont már Puzsér Róbert korábbi feltételei alapján zajlana, eszerint a szavazást egy pártoktól független szervezet rendezné meg, lehetne online is voksolni, és legitimitását az adhatná, ha legalább ötvenezren nyilvánítanak véleményt.

A politikai centrum ácsolásán serénykedő Puzsér mögé nemrég beállt az LMP, a Jobbik majd csak az EP-választás után dönt, a Momentum pedig elutasítja a megmondóembert.

(Magyar Hang)

 

Valódi Hírek