Bejelentették: Ha holnap a Fidesz megszavazza ezt a gyalázatot, általános sztrájkba lépnek a szakszervezetek

A gyárakba vezető utakat is blokád alá vonják – ígérik.

Szerdán, azaz december 12-én lesz a végszavazása a rabszolgatörvényként elhíresült Munka Törvénykönyve-módosításnak.

A törvény példátlan lehetőséget biztosítana a cégeknek, hogy legálisan kizsákmányolják a munkásaikat, egyben brutális terhet jelentene a dolgozóknak.

Amennyiben a módosító javaslatot elfogadják, a szakszervezetek az egész országra kiterjedő, általános sztrájkot szerveznek – mondta a zoom.hu-nak László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

László Zoltán

Hozzátette: jelenleg a sztrájkhajlandóságot mérik fel a dolgozók körében.

Az ünnepek miatt az akciót januárra tervezik, azonban akkor nem csupán félpályás útlezárásokra készülnek, hanem egész pályás útlezárásokkal komplett ipari parkok működését szeretnék megbénítani.

Ahogy beszámoltunk róla: a szakszervezetek péntek óta az ország több pontján tartottak félpályás forgalomlassító útlezárást.

A tervek szerint az általános sztrájk keretében már nem figyelemfelhívásra készülnek, hanem valós anyagi kárt kívánnak okozni a rabszolgatörvény haszonélvezőinek, az olcsó magyar munkaerőt és a rájuk szabott adózási szabályokat kihasználó multinacionális cégeknek.

Amennyiben teljes pályás útlezárásokkal bénítják meg az ipari parkokat, melyekben a cégek telephelyei vannak, azzal nem csupán a helyi termelést akasztják meg, hanem a nemzetközi ellátási láncokban is zavarokat okozhatnak.

(zoom.hu és mérce.hu nyomán)

Valódi Hírek