Gyurcsányék döntésre kényszerítik a Fideszt: A nők vagy a nőverők oldalára állnak-e

A DK törvényjavaslatot nyújt be.

Magyarországon jelenleg több, mint 200 ezer nő él olyan párkapcsolatban, amelyben fizikai és/vagy sze×uáłis erőszaknak van kitéve, továbbá

minden héten meghal egy nő

kifejezetten bántalmazás miatt – tudatja közleményében a DK.

Úgy folytatják: míg Európa többi országában a nőket védi az Isztambuli Egyezmény, addig Magyarországon nem, mert az Orbán-kormány évek óta nem hajlandó azt érvényesíteni a magyar jogrendszerben.

Azt írják: az Orbán-rendszer középkori gondolkodása jól látszik Novák Katalin tegnapi nyilatkozatán is, aki nem lép fel a nőverés ellen, de meg akarja mondani, hogy kinek legyen gyereke (videónk erről itt!)

A Demokratikus Koalíció egy olyan törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amely ratifikálja az Isztambuli Egyezményt.

„Ezzel döntésre kényszerítjük az Orbán-kormányt: a Fidesznek szavaznia kell majd, hogy a nők vagy az erőszaktevők oldalára áll.

Mi, európai magyarok meg akarjuk büntetni azokat, akik kezet emelnek a nőkre, majd a vak komondorra mutogatnak.

Lehet, hogy a Fidesznél rendben van, hogy a nőket verik, de nálunk, európai magyaroknál aki megüt egy nőt, annak büntetés jár. Nem fogjuk hagyni, hogy a Fidesz megvédje a nőverőit, a magyar nők ennél többet érdemelnek.”

– zárul az ellenzéki párt közleménye.

Kapcsolódó cikkünk:

Megőrülsz: Novák Katalin szerint az egyedülálló anyáknak nincs joguk gyermeket vállalni (+ videó!)

.

Valódi Hírek