Friss: Bűnpártolás miatt feljelentette Kásler Miklóst a DK (+videó)

A Demokratikus Koalíció (DK) közérdekű adat eltitkolása és bűnpártolás miatt feljelentést tesz Kásler Miklós ellen, mert az általa vezetett minisztérium nem engedte, hogy a párt politikusai betekintsenek a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 2011 és 2017 közötti TAO-papírjaiba.

A párt három politikusa, Varju László alelnök, Gréczy Zsolt országgyűlési képviselő, valamint Ráczné Földi Judit elnökségi tag pénteken az EMMI épülete előtt tartott sajtótájékoztatójukon figyelmeztettek:

korábban a Kúria úgy döntött, az alapítványnak ki kell adnia a gazdálkodásáról szóló számlákat.

Kevéssel a jogerős ítéletet követően azonban a tárca bekérte a dokumentumokat, ezért a DK még mindig nem láthatta az iratokat.

A sajtótájékoztató előtt a minisztérium dolgozója a helyszínen azt közölte velük, hogy a dokumentumokhoz továbbra sem juthatnak hozzá.

Csizmadia Tamás arra hivatkozott, hogy az iratok jelenleg munkaanyagnak minősülnek, ezért azokat a tárca nem adhatja ki.

Ezt követően Ráczné Földi Judit az újságíróknak elmondta:

16,5 milliárd forintnyi adófizetői pénzről van szó,

ráadásul nyolc bíróság és a Kúria is megállapította, hogy a TAO-támogatások közpénznek számítanak. Az EMMI azonban „bújtatja” az alapítványt vezető Mészáros Lőrincet – jelentette ki.

Gréczy Zsolt hozzátette: a feljelentésen túl a parlamentben interpellálni fogják a minisztert az ügyben.

Videó:


.

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

Valódi Hírek