Hatalmasat lopott Puzsér Róbert: Az ötlettől a reklámfotókig mindent másoktól nyúlt le (+képek, bizonyítékok)

Schmitt „fénymásoló” Pál a könnyeit törölgeti a gyönyörtől.

Miközben a milliárdos Ungár-fiú belső levélben agitálja a megmaradt LMP-seket, hogy álljanak be a Puzsér Róbert nevű troll mögé, a Nyugati Fény kiderítette: az ordibálós megmondóembernek még az egyetlen programpontja, az úgynevezett Sétáló Budapest is egy hatalmas lenyúlás.

Az ATV a napokban – ki tudja, miért – 20 perc reklámidőt biztosított a nyuggerező-prolizó médiapojácának. A műsorban a riporter értetlenkedésének adott hangot, hogy a Sétáló Budapest látványtervein a fonódó villamos helye egyszerűen be lett szántva és parkosítva.

És valóban, a „Puzsér Róbert – Sétáló Budapest 2019” nevű hivatalos Facebook-oldalnak jelen pillanatban ez a borítóképe:

.

A képen valóban a budai rakpart látható, a még felújítás előtt álló Rudas Fürdővel, és a fonódó villamos síneinek hűlt helyével.

Egyetlen aprócska gond van: amit Puzsér a saját koncepciója látványterveként ad elő, az se nem a saját koncepciója, se nem a saját látványterve.

A fotót ugyanis a megmondóember egyszerűen ellopta egy sokkal korábbi, 2005-ben (!) kiírt pályázat látványterveiből – vette észre a Nyugati Fény.

A Szeretem Budapestet Mozgalom honlapján most is olvasható az a 2005-ös pályázat, amelyet építészeknek, építészhallgatóknak írtak ki, és amelynek nyomán 2011-ben létrejött a Zöld Budapest kiállítás.

A mozgalom honlapján egy 2011 júniusi keltezésű cikkben azt írják:

„Ma zárult a FUGA-ban a SzeBu városfejlesztési tevékenységéről beszámoló „Zöld Budapest” kiállítás, mely több olyan ajánlást is bemutatott, amellyel Budapest akár a régió meghatározó városává válhatna.

Célunk nem volt más, mint elétek tárni azt a komplex, Pestet és Budát integráló belváros-fejlesztési elképzelést, mely új nézőpontokat kínál pl. Belgrád rakpart, a Tabán vagy a Gellért rakpart hasznosítására.”

.
Leírják azt is, hogy a Szeretem Budapestet egy egyesületi formában működő civil szervezet, a városfejlesztési koncepciójuk kidolgozását pedig minden résztvevő társadalmi munkában végezte. Ők pedig:

Bojár Iván András
Dóczé Péter DLA
Farkas Orsolya
Magyar Mária DLA
Tanai Csilla

Puzsér Róbert neve természetesen sehol.

Ebben a 2011-es (!) cikkben már megtalálható az a fotó, amelyet Puzsér ellopott, hogy a saját ötleteként előadott „Sétáló Budapest” programot népszerűsítse vele (amely program egyébként javarészt szintén a már említett mozgalom, Puzsértól független „Zöld Budapest” koncepciójából lett schmittelve).

Itt van a civilek 2011-es cikke a „Zöld Budapestről”, itt pedig a Puzsér-féle lopott „Sétáló Budapest”, mindenki összevetheti a kettőt.

Frissítés: Cikkünk hatására Puzsérék beleírták, hogy eddig egy másoktól schmittelt látványtervvel promózták a másoktól schmittelt programjukat 🙂

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek