Egymás nyakán taposnak az emberek, pár óra van hátra a lakástakarékok kinyírásáig (+fotók)

Megindult a végső roham a támogatott lakáspénztárakért.

Beszámoltunk róla: a fideszes többség viharsebességgel verte át a lakástakarékpénztárak állami támogatásának megszüntetését a Parlamenten.

A fideszes Bánki Erik hétfői előterjesztését kedden (érdemi vita nélkül) meg is szavazta a Parlament. Már csak Áder János aláírására vár, és akár szerdától hatályos lehet az új törvény.

Az 1997 óta működő konstrukcióban az állam 30 százalékot tett hozzá a lakáscélú megtakarításokhoz. Ennek mostantól vége.

A bankoknál tumultuózus jelenetek alakultak ki.

A Rákóczi téri OTP-nél már a nyitáskor tucatnyian álltak sorba lakástakarékot jegyezni, az Index olvasója pedig egy Fundamentából küldte az alábbi fotót:

fotó: Index / olvasó

Azt írják, háromnegyed tíz körül a Fundamentánál leapadt a sor, az ügyintézők jól kezelték a helyzetet, előre kiosztották a kitöltendő papírokat.

Az egyik fundamentás ügyintéző azt mondta: hatig biztos dolgoznak, de valószínűleg tovább is, ezért akár a hivatalos nyitvatartási idő után is érdemes odamenni.

Az OTP-fiókokban viszont az ügymenetet már hétfőn lassította, esetenként teljesen blokkolta a szokatlanul nagy érdeklődés. A Flórián téri fiókban hétfőn délután fél 4 körül már 40 fős tömeg gyűlt össze lakás-takarékpénztár nyitására várva.

Hétfő esti sor a Fundamentában / fotó: 444.hu

Az Index egyik újságírója kedden azt tapasztalta, hogy az OTP-nél még mindig nem működik a szerződésmódosítás funkció.

Vagyis aki új számlát akar nyitni, az ha lassan is, de megteheti, aki viszont a régi lakástakarékpénztár-szerződése futamidejét módosítaná, annak erre nincs lehetősége, amíg a rendszer helyre nem áll.

(Index nyomán)

Valódi Hírek