Gyurcsányék nem adják fel: Szívszorító ügyben kezdeményeznek törvénymódosítást (+videó)

Vajon lesz annyi emberség a fideszes képviselőkben, mint egy száraz faágban?

Beszámoltunk róla: a költségvetési bizottság fideszes többsége tegnap leszavazta azt civil a kezdeményezést, amelyet a Demokratikus Koalíció karolt fel, és amely mögé azóta az összes ellenzéki párt beállt. Eszerint

munkaviszonyként kellene elismerni a beteg hozzátartozó otthon történő ápolását.

Gréczy Zsolt azzal érvelt: az otthoni ápolás egy kemény, lényegében napi 24 órában végzett munka, amiért munkabért kellene fizetnie az államnak.

A DK-frakció szóvivője hangsúlyozta, hogy jelenleg a kiemelt ápolási díj összege is csak nettó 52 ezer 800 forint havonta, ami alig fele a nettó 92 ezer forintos minimálbérnek.

Az intézkedés évi hatmilliárd forint pluszba kerülne, ami egy átlagos stadion árának a fele – miközben 12 ezer otthon ápolt embernek, illetve családjának jelentene könnyebbséget.

Csütörtökön Varju László, a DK alelnöke bejelentette: nem adják fel a harcot, és a Munka Törvénykönyvének módosítását kezdeményezik, hogy igenis számítson munkaviszonynak a beteg hozzátartozó otthonápolása és járjon érte legalább minimálbér.

A politikus azt üzente a Fidesznek: „nem hazudozni kell a családok évéről, hanem segíteni a valóban nehéz körülmények között élő embereknek!”


.

NYF-kommentár: Vajon tükörbe néznek végre a fideszes képviselők és elfogadják a módosítást?

Valódi Hírek