Vérlázító: Parancsra zaklatják a lakosságot a Fidesz aktivistái (+videó!)

Ha vasárnapig rád akaszkodna egy fideszes aktivista, valószínű, hogy a te neved is szerepel a 2004 óta épített Kubatov-listán.

Az aktivisták feladata, hogy a bizonytalanként feltüntetett szavazókat keressék fel, de tovább buzdítják a támogatókat is.

Ez már a második fokozat, írja a 444: először névre címzett Orbán Viktor-levelekkel keresték fel a szavazókat, amit húsvét előtt küldött ki a pártközpont – ezeket már eleve a Kubatov-listán szereplők kapták kézhez.

Az előírás szerint aki akkor elutasítónak mutatkozott, azt elengedték, a finisben főképp a bizonytalanokra szállnak rá.

A 14 éve épített listán mindenki szerepel, aki valaha megadta az adatait a Fidesznek – ahogy az is, hogy támogató vagy elutasító-e a párttal szemben. Emellett minden aláíró kap egy aktivitási pontszámot, az alapján, mennyire tűnik mozgósíthatónak (például a lakossági fórumokon való részvétel szerint).

Ha a pontszám magas, a választás napján telefonon vagy személyesen is kereshetnek, arra kérve, buzdítsd szavazásra a környezeted is.

A rendszerről még 2009 táján egy, a Fidesz által készített videó is kiszivárgott:

A 444 forrása szerint egyre gyakrabban küldik a szavazók nyakára az önkénteseket, akiket sokan már a pokolba kívánnak, és a lépcsőházba sem engednek be. Az aktivistáknál ezzel együtt mindennaposak a számonkérések a párt részéről – az időseket például a legnagyobb fagyban is kiküldték a járdára.

A „munkáért” cserébe kisebb-nagyobb szívességek járnak: a fidelitasosoknak például egy iPadet is kiosztottak a hajrára a központból, hogy a GPS koordináták követésével ellenőrizzék, ellátogattak-e minden megjelölt címre. Előfordult az is, hogy a laposabb lakossági fórumokra vezényelték ki őket közönségnek.

A még náluk is szerencsétlenebbek Facebook-megosztásokkal, lájkokkal és előre megírt kommentekkel segítik az ügyet, vagy telefonon hívogatják a szavazókat a pártirodákból.

 

Valódi Hírek