Felmérés: Az LMP-sek többsége akkor is átszavaz az esélyes Oláh Lajosra (DK-MSZP), ha az LMP nem lépteti vissza az erzsébetvárosi jelöltjét

Kezdik érteni az emberek, hogy mekkora a tét április 8-án!

Az IDEA Intézet legújabb felméréséből derült ki, hogy a budapesti, VI-VII. kerületi megkérdezettek túlnyomó többsége szerint az LMP jelöltjének kellene visszalépnie a DK-s Oláh Lajos javára.

A Fidesz jelöltje Budapest 5. számú egyéni választókerületében ráadásul az a Bajkai István ügyvéd, aki Orbán Viktort és közvetlen családtagjait is képviselte, így Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt is.

Fontos és szimbolikus lenne tehát egy ellenzéki győzelem a körzetben.

Bajkai István

Akik biztosra ígérték a részvételüket a körzetben, azok

27 százaléka a Fidesz–KDNP-jelöltjére,

25 százaléka Oláh Lajosra (DK) szavazna,

11 százaléka az LMP jelöltjét támogatná.

Egyértelmű, kinek kéne visszalépni

A körzetben még sincs ellenzéki megállapodás arról, hogy a kisebb támogatottságú jelöltek esetleg visszalépnének az MSZP-Párbeszéd támogatásával induló DK-jelölt Oláh Lajos javára, aki 2014-ben is győzni tudott.

Ez pedig az ellenzéki szavazók többsége, 65 százaléka szerint lenne logikus lépés – derült ki az IDEA Intézet kutatásából. Ők úgy vélik, egyetlen ellenzéki jelöltnek kéne szembeszállnia a kormánypárttal.

Egyértelműnek tűnik az is, kinek kellene visszalépnie: a megkérdezettek több mint fele, 59 százaléka Oláh Lajost tartja a legesélyesebb ellenzéki jelöltnek a körzetben, míg mindössze 10 százalék vélekedett úgy, hogy az LMP-s Moldován László lehetne a befutó Bajkai István ellen.

A felmérésből ezzel együtt az is kiderül, a válaszadók fele akkor is átszavazna Oláh Lajosra a kormánypárti induló legyőzése érdekében, ha az LMP jelöltje nem lépne vissza.

Hogy mennyire be van gyulladva a Fidesz a VI.-VII. kerületben, jól jelzi, hogy Gyurcsány Ferenc minapi erzsébetvárosi fórumát szervezett fidelitaszos banda zavarta meg, erről itt találsz képeket, videókat:

Balhé: Fidelitaszos banda zavarta meg Gyurcsány Ferenc budapesti fórumát (+fotó, videó)

 

Valódi Hírek