Gyurcsány: Az LMP rengeteg mandátumot fog elvenni az ellenzéktől, ha nem koordinál! (+videó)

A DK elnöke szerint az LMP mandátumok sorát veheti el az ellenzéktől és veszélyeztetheti a kormányváltást azzal, ha koordináció nélkül indítja el fővárosi jelöltjeit.

Gyurcsány Ferenc hétfőn az ellenzék tegnapi találkozójáról azt mondta, hogy a szocialisták és a DK ki akarták szélesíteni a két párt korábbi megállapodását, az LMP viszont „konkrét javaslat nélkül érkezett és konkrét javaslat megtétele nélkül távozott”.

Nem sikerült megtudni tőlük, hogy mit kérnének egy együttműködés során a Jobbiktól, illetve a szocialistáktól és a DK-tól – fogalmazott a politikus.

Nem lehet attól függővé tenni az LMP megállapodási szándékát, hogy az LMP vagy bármely másik párt képes-e egyezségre jutni a Jobbikkal – szögezte le Gyurcsány, aki szerint ez az előfeltétel indokolatlan és elfogadhatatlan.

Szél Bernadett nem volt hajlandó kiállni egy közös sajtótájékoztatóra az ellenzéki megbeszélés után (+videó)

A DK abban bízik, hogy a következő három hétben az LMP megállapodik a demokratikus ellenzéki pártokkal, függetlenül attól, hogy a Jobbikkal mi lesz – mondta.

A pártelnök az LMP-s Vágó Gábor vasárnapi, a vendéglátót részegséggel vádoló szavaira úgy reagált: nem lehet emberi becstelenséggel tisztességes politikát építeni.

Gyurcsány Ferenc a saját és Molnár Csaba DK-alelnök nevében is visszautasította „az emberi aljasságnak ezt a megnyilvánulását”.

Hangsúlyozta, hogy a tárgyalásra vidékről érkezett egy olyan autóval, amelyet ő vezetett és amelyben felesége és hároméves gyermekük is ott ült. A pártelnök a feltételezést is kikérte magának, hogy – a szabálysértés mellett – felesége és gyermeke életét veszélyeztetné.

Gyurcsány felhívta a figyelmet arra a hírre, hogy a határon túlról érkező 438 ezer szavazási kérelemből 365 ezret már névjegyzékbe vettek.

A határon túl élőket, néhány adatuk birtokában bárki regisztráltathatja a tudtukon kívül és bárki szavazhat is a nevükben, mindezt úgy, hogy a névjegyzék sem nyilvános – értékelte. Hangsúlyozta, korábban a Választási Iroda is „több mint aggályosnak” tartotta a kettős állampolgárok szavazási eljárását.

Videó:


.

A sajtótájékoztató után a DK elnöke „Gyurcsányinfót” is tartott, azaz válaszolt az internetezők kérdéseire:

.

 

Valódi Hírek