Stadionország: Kiderült, hány magyar fagyott meg március közepéig

Magyarországon 192-en szenvedtek fagyhalált március közepéig tavaly ősz óta. Héttel többen, mint február végéig – tudatta szombaton a Magyar Szociális Fórum (MSZF).

Az emberjogi szervezet megírta: az áldozatok többsége a szabad ég alatt, illetve kórházba szállítása közben vagy bekerülése után hunyt el, kisebbik részük pedig fűtetlen lakásokban.

Egy évvel ezelőtt 203-an hűltek ki végzetesen. A veszteség mérséklődése az enyhébb időjárásnak tulajdonítható, kevésbé az állam fokozottabb törődésének – állapította meg a Szociális Fórum.

Az állam továbbra sem gördít akadályt a kilakoltatások útjába (tavaly több mint 10 ezer embert lakoltattak ki egyetlen otthonából), továbbra sem juttatja fedélhez a kilakoltatott családokat, hozzásegítve őket olcsón elérhető szociális bérlakásokhoz, és nem számolja fel a nyomort, melynek következtében tömegeknek kell arról dönteniük, hogy

egyenek-e vagy fűtsenek.

Ennek következtében hűlnek ki végzetesen magukra hagyott emberek saját fűtetlen otthonukban. Az évről évre ismétlődő tömeges fagyhalál társadalmi oka a több millió embert sújtó fizetésképtelenség – értékelte az állapotokat az MSZF.

Oszd meg, hogy mindenkihez eljusson a valóság!

Valódi Hírek