Szorul a hurok a csaló Lévai Katalin körül: A zuglói választási iroda beperelte rágalmazásért

Pár hét alatt bravúrosan lenullázta magát a pénzéhes szélhámos.

Beszámoltunk róla: hamisított aláírásokkal bukott le a Lendülettel Magyarországért nevű kamupárt „elnöke”, Lévai Katalin.

A korábban MSZP-s, újabban Fidesz-bérenc Lévai Katalin nyilvántartásba vételét elutasította a XIV. kerületi választási bizottság.

Az indoklás szerint ugyanis az ajánlóívein 27 esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepeltek, mint a Fidesz jelöltjének ívein.

A határozat szerint ezek a választók nem saját kezűleg írták alá Lévai íveit. Mivel az érvénytelenített ajánlások miatt Lévai támogatói 500 alá csökkentek, így nem indulhat.

A botrány után a szélhámos Lévai vádaskodásokba kezdett: gyakorlatilag azt állította, hogy a Választási Iroda valamely munkatársa az ívek leadása után manipulálta az ő íveit.

A hvg.hu ezután fordult kérdéseivel a zuglói választási irodához, ahonnan az alábbi választ küldték a lapnak:

„Budapest 08. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda a jelölő szervezetek által leadott ajánlóívekkel kapcsolatosan semmilyen olyan belső vizsgálatot nem folytat, amelyben a választási iroda bármely tagja érintett lenne, mivel erre utaló körülmény nem merült fel.

Az aláírásgyűjtő ívek őrzése elkülönített helyiségben, zárt lemezszekrényben történik. Ahhoz kizárólag a választási iroda esküt tett tagjai férhetnek hozzá. A választási iroda a vádakkal kapcsolatban a szükséges jogi lépéseket megteszi.”

Amikor visszakérdeztek, hogy ez azt jelenti-e, hogy beperlik Lévait, a válaszból kiderült: igen, perelnek.

Kapcsolódó cikkünk:

A csaló Lévai Katalin pár perc alatt kitörölte a Nyugati Fény kritikus kommentjét (+képernyőkép)

 

Valódi Hírek