Drámai interjút adott a börtönben Császy Zsolt: „Ha Gyurcsány ellen vallok, nem zártak volna be” (+videó!)

Az Orbán-rezsim politikai foglya a Független Hírügynökségnek adott interjút a börtönből, ahová tavaly szeptemberben zárták be. Idézünk pár erős részt a nyilatkozatból:

„- A lényeg az volt, hogy produkáljanak egy ítéletet, amelyben igazolni lehet az eljárás jogosságát. Az eljárás során egyértelmű volt, hogy Gyurcsány Ferenc a célpont, de muszáj volt végigvinni ezt a politikai akciót.

– Önök nem voltak ellene hajlandóak Gyurcsány ellen vallani, pedig azt várták volna önöktől.

– Nem voltunk hajlandóak hamis vallomást tenni.

– Ezért állítom, hogy az Önök bebörtönzése az eredeti cél szempontjából semmilyen politikai hozadékot nem hozott.

– Igen, de ők ezt úgy kommunikálják, hogy lecsukták Gyurcsány két emberét.

Ez volt a vezérszólam, noha ez tényszerűen nem igaz, hiszen mi kormányzati feladatot láttunk el. A Gyurcsány-kormány alatt is, más kormányok alatt is, szinte azonos volt ez a szakmai gárda, aki együtt dolgozott. Itt nem arról van szó, hogy Gyurcsánynak az emberei lettünk volna. Inkább arról van szó, hogy

bennünket állítottak be ebbe a szerepbe, hogy mi vagyunk Gyurcsány emberei és akkor, ha rajtunk ütnek, akkor egyben rajta is ütnek,

ez volt a logikája ennek a dolognak. (…)

Ártatlan vagyok és tudom, hogy igazam van és tudom, hogy jogszerűen be fogom tudni bizonyítani az igazamat. Lehet, hogy nem most tavasszal, lehet, hogy csak egy év múlva, két év múlva, öt év múlva, de meg fogom tenni.

Ugyanakkor értek olyan veszteségek, amik pótolhatatlanok a családomban és ezt soha semmi nem fogja nekem visszaadni. (…)

én ezt megsemmisítő táborként élem át. Ugyanis mind érzelmileg, mind értelmileg olyan kiszolgáltatott helyzetben van az ember, ahol megindul egyfajta roncsolódása a személyiségének. Ezt senkinek se kívánom.”

Videó:

.

(A teljes, hosszú interjút itt találod)

Oszd meg cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!

 

Valódi Hírek