Gyurcsány a bíróság épülete elől üzent: Orbánék nem csak a hatalmukat, de a szabadságukat is el fogják veszíteni! (+videó)

Hétfőn dönt a bíróság Czeglédy Csaba újbóli előzetes letartóztatásáról, a szegedi járásbíróság épülete előtt Gyurcsány Ferenc tartott sajtótájékoztatót.

„Nem csak az emberi szolidaritás, hanem a politikai kötelezettség hozott minket Szegedre” – közölte a DK elnöke.

Látszólag egy köztörvényes bűncselekményről van szó, de a kormány és a Fidesz-média ebből politikai ügyet kreál – mondta.

Minden alap nélkül azt akarják láttatni, hogy a demokratikus ellenzéki pártok tiltott pártfinanszírozása van a Czeglédy-ügy mögött.

„Hazudnak reggel, délben és este” – mondta Gyurcsány, és kijelentette: Orbán és a Fidesz gyáva, mert politikán kívüli eszközökkel próbálja támadni őket. „De személyemben emberére talált” – tette hozzá.

Amikor arra próbálják rávenni Czeglédy Csabát, hogy hamisan tanúskodjon ellenem, akkor nyilvánvalóan azon túl, hogy gazemberek, bűncselekményt követnek el”

– hangsúlyozta, majd közölte: ez nem marad következmények nélkül.

„Nem fogadjuk el, hogy az Orbán átkozott rendszere ellen küzdőket hamis tanúzással próbálják befeketíteni.”

„Meg fogunk küzdeni jogi és politikai eszközökkel, támogatást várunk a demokratikus közvélemény egészétől. Biztosíthatjuk Orbánt és a törvényeket megszegő igazságszolgáltatási dolgozókat, hogy el fog jönni a pillanat, amikor nem bújhatnak a hatalmuk mögé.

A következmények jogszerűek és jogállamiak lesznek, a napjaik meg vannak számlálva.”

– üzente a DK elnöke Szegedről.

Videó:


.
Oszd meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson!

Valódi Hírek